Cumartesi, Ekim 28, 2006

Yarasın Tosunuma..

Mangalda Kalamar

Şimdi abisi.. Kalamarlar alınıp, güzelce temizlenip yıkandıktan sonra, halka halka doğranır..


Sonra şişlere geçirilir. Sos hazırlanır.. sos dediğim, çok basit.. Yağ, pul biber ve sarmısak.. Yağ ve Pul biber el ölçüsü.. Sarmısak, kalamar başına bir diş..



Sonra, efendime sööleyim, bu sos bir fırça yardımıyla şişlere önlü arkalı güzelce yedirilir.. Bu işler Mangal yanmadan en az 3-5 saat önce bitmelidir..

Posted by Picasa

En sonunda mangala atmadan önce, hafifçe un serpilir bu zımbırtıların üzerine..

Sonra, Akşam arkadaşlarınızla oturur, afiyetle yersiniz.. Çok ta çabuk biter.. Halbuki ortalama bir kalamardan onbeş dilim çıktığını varsayarsak, ve mesela akşam sekiz kişiyseniz, 120 dilim kalamarı şişe takacaksınız demektir.. E, halkayı çift taraflı deleceğinize göre 240 adet delik delme işlemi yaparsınız ki, tüketim süresi bu işlemin yanında göz açıp kapamak gibi gelir yapan adama..

Olsun, sevdiğin dostlarla süt içmek için değer bunlara..

Hadi afiyet olssssuuunn..

Hiç yorum yok: