Pazar, Temmuz 04, 2010

YENGENİZİN SELAMI VAR



Bir önceki (onbirinci marifet) yazımı okuyan eşim çok kızdı bana. Arabamızın arka tekerine işeyebilmemizden bi farkı yokmuş karayollarına "sarı şişeler" serpiştirme marifetimizin.
Beni mutfağa çağırıp pet şişelerle yapılabilecek gerçek onbirinci marifeti görmemi istedi. Baktım; O da sarı şişeler yapmış pet şişelerle.
Ama onunkiler farklı. Sarının turuncuya, hatta kızıla çalan tonlarını yapabilmiş.
O, kızartmada ve yemeklerde kullandığı yağları biriktirmiş pet şişelere meğer.
Biriktirdiği atık yağ miktarı beş litreyi bulduğunda, 4442845 numaralı alo atık yağ hattını arayıp,yeraltı sularının kirlenmesine,deniz analarının çoğalmasına engel olmaktan tutun da, ucuz biyoyakıt üretimine katkıda bulunmaya kadar bir sürü marifeti gerçekleştirecekmiş bu pet şişelerle.
Utandım.
Sözümü de geri aldım.
Tamam, kabul. Kadınlar bizden daha marifetliymiş kardeşim.

8 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Eşinize selamlarımı iletin.
Kadınların verecek cevabı illaki vardır:)

bu arada daha az kızartma yiyin :)

andelib dedi ki...

Sevgili Brajeshwari,selamın başüstüne.
Bu kadar - yani toplam iki litre- yağ, bir parça bile lavaboya dökülmeksizin, yedi ayda birikmiş. Çok sık kızartma yapılmaz bizde aslında, onların içinde zeytine sos olmuş kekikli yağ filan da var. Beni asıl korkutan, yedi ay zarfında eve en az 8-10 litre yağ girdi; iki litresi burdaysa, kalanı bünyede saklı yani:)))

Brajeshwari dedi ki...

yedi ay zarfinda bu kadar ciktiysa iyi...:) hepsi bünyede değildir, yani artık:)

nilly'nin dünyası dedi ki...

Yengehanım süper...tebrikler.Telefon no çok işime yarayacaktır emin olun.
Nilly

andelib dedi ki...

@Brajeshwari, haklısın bir kısmı işlenmiş olarak lavabo borularından değilse bile yine de kanalizasyona gitmiştir çare yok:)))
@Nilly, teşekkürler, çok sevindim numarayı değerlendirecek olmanıza. Denizde damla bile olsa, yaşama geçirebildiğimiz her çevreci davranış biçimi hiç değilse kişisel tatmin sağlıyor.
Sevgiler

Basak dedi ki...

vaauuuuv, ben yengemizi çok takdir ettim. Yalnız sayın Abim madem çok kızartma yemiyorsunuz, yemek yanında içki niyetine mi içiyorsunuz onca yağı? Nerede gerisi bu meretin?

andelib dedi ki...

Sağolasın sevgili Başak. Nasrettin hoca fıkrası var ya hani; kedi burdaysa kıyma nerde, kıyma burdaysa kedi nerde gibi di mi:)))
Bizim eve margarin girmez, pilav makarna tereyağıyla, sair tüm yemekler zeytin-ayçiçek yağıyla yapılır.Şişede durduğu gibi durmayanlar, bünyede, yani göbekte olsa gerek:)

Sevgiler

Basak dedi ki...

hahaha:))) biz ayçiçeğini bile almıyoruz, her şey ama herşey zeytin yağı ile yapılıyor, sanki kalorisi hiç yok meretin:)