Cuma, Ocak 15, 2010

Çıkarın kâğıdı kalemi sınav var!


Biliyorum bunca işinizin gücünüzün arasında zırt pırt sınav yapıp sizi sınav stresine sokuyorum ama ben başarısız bir veliyim ve veli olmak zor iş. İnsanın çocuğuna mahçup olması kadar nahoş bir durum daha yok.

Yukarıdaki görsel geçen yıl derslerin-miz-e katkısı olur diye abonesi olduğumuz "vitamin okul" dan kalma. Dersimiz sosyal bilgiler, konumuz Milli Mücadele idi. Hadi sorunun ifadesinde hata vardı, o kadarını anladık; sayıca bizim asker fazla demek isterken dilleri sürçmüştü de. Yine de öylece ekrana bakakaldık. Hazine tamtakır, halk yorgun, cephane yetersiz...Oraya tıkladık olmadı, buraya tıkladık olmadı. Sonunda vazgeçtik.

Ama vitamin okuldan iyi bilecek değildik ya, iki tıkla işgalcileri vatanımızdan çıkarabilme imkanı vardı demek ki? Her şey fareyi uygun şekilde hareket ettirmekle ve bir kaç tıkla mümkündü de bizim zekamız yetmedi yine soruyu algılamaya bile.

Üzerinden bir yıl geçti ne bilgisayarımdan bu görseli ve ne de zihnimden bu soruyu silebildim. Belki de amaç buydu, bu soruyla çocuklara kurtuluş savaşımızın ne kadar zor koşullarda kazanıldığı kavratılmaya çalışılmıştı. Ya da gerçekten bu soruyla uğraşırken çocuklar, "asker, halk, cephane, hazine" değişkenlerini kullanarak bir kaç tık'la birer strateji uzmanı oluveriyordu. Kim bilir?

2 yorum:

hep dedi ki...

Kurtuluş savaşı bir destandır. Büyük Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletimizin kanla yazdığı, bütün dünyanın hayranlığını kazanmış bir destan. Bütün dünyada saygı ve hayranlık kazanmış bu destanı iki tıkla yazabileceklerini mi sanıyorlar. Böyle mi öğretiyorlar tarihimizi?

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

nasil yani yaaa?? cocuk yanlis oynarsa kurtulus savasini mi kaybediyo? allaaa allaaa... toobe toobeeee...