Pazartesi, Ağustos 31, 2009

Amma da ballıyım!

Bir hafta arayla cep telefonuma düşen iki mesajı sizlerle paylaşmayı borç biliyorum ( Telefon numaraları özellikle açıkça yazılmıştır)

Gönderen numara: 0541 4183322

Sms: % 8 indirimli TAM KAPSAMLI CHECK UP ve UCRETSİZ 1 YILLIK ACİL SAĞLIK PAKETİ ALMAYA HAK KAZANDINIZ.BİLGİLERİNİZİ GUNCELLEMEK İÇİN ( 216) 4183310 ARAYINIZ.

Bugün gelen mesaj:

Gönderen numara: 0534 2304833

Sms: Sağlığınız için büyük fırsat! Türkiye genelinde 299 TL ye Bio Check-Up yaptırmaya hak kazandınız + 1 Yıllık Acil Sağlık Paketi hediye. Detaylı bilgi için 0216- 4182584

Kendilerini polisim diye tanıtıp kontör isteyen uyanıkları ve işin daha da vahim yanı bu uyanıklara aldanan saf vatandaşlarımızı duymuştuk. Sanırım bu sefer kontörden büyük bir şeylerin peşinde olan uyanıklar var. Şu bilgileri güncelleme işi, kişilerin bilgilerini elde etme ve akabinde banka hesabını ya da kredi kartını boşaltma gibi bir plan olabilir diye düşünüyorum. Ama o numarayı arayıp, şikayet edecek zamanım yok. Bunu buradan paylaşacak kadar duyarlı, uğraşmaya zaman ayıramayacak kadar yoğun ve duyarsızım :)

Bir hafta arayla böylesi iki kısmetin beni bulması gösteriyor ki çok ballıyım. Bir de aynalı sazan olsaydım süper olacaktı sanırım.

17 yorum:

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

abi ilk numarayi aradim; kredi karti numarami istedi verdim.
sonra arkasini cevir ordaki 3 numarayi ver dedi; bulamadim hangi 3 numara; orda bi suru numara vardi cunku; bana yardimci olur musun? kampanyayi kacirmak istemiyorum :-P

Adsız dedi ki...

Haaaa haaah! ben o üç numrayı da verdim... Bak şindi Gülteinen kartın arkasını çeviyorsun, böööle öksüz gibi duran en son da üç numra var ya... Buldun mu? Hah işte o numra yaaa!!! Ver gitsin bak ödül kazandın ödüüüüüüll!!!

Kubilay

Adsız dedi ki...

Buna benzer bir olayda bir yakınımın arkadaşı baya para kaptırmış. Şu kontör olayı yanılmıyosam o da... :S

Vladimir dedi ki...

Bu dolandırıcıları ele geçirmek o kadar kolay ki.. Sadece vatandaşı korumakla görevli kimselerin bu konuda istekli olması gerekiyor. Herkesin her türlü telefon görüşmesi ve mesajı her canı çeken tarafından dinlenirken, belli bir numaranın yüzlerce klişiye bir anda mesaj çekiyor olmasının kontrol dışı kalacağı asla ve asla inandırıcı değil.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bana niye gelmiyor böyle mesajlar yaa :)

ABİ dedi ki...

@ Recep, cebini yaz buraya, ben göndereyim.:)))

beenmaya dedi ki...

Sayın abi sen kullanmayacaksan ben kullanabilir miyim hakkını :)))

ABİ dedi ki...

yaf sevgili arkadaşlar, yazı bana değil sevgili Andelib'e ait yaf...:)))
bana da recep gibi böyle teklifler gelmiyor zati...

beenmaya dedi ki...

yav olsun sen büyüğümüzsün diye önce senden izin alalım dedik olamaz mı :)))

ABİ dedi ki...

süpersin Maya. :)))
Olur tabi, neden olmasın?

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

ahaa bende bir tek bana geliyor bu mesajlar diyordum.Bende geçen ay 25milyar kazandım(eski parayla)... :)

jubelum dedi ki...

ben kart numaramı ve güvenlik kodumu verim, kartıma para yatırdılar :-)))))))))

andelib dedi ki...

Sevgili Maya, numaraları neden açıkça yazdım sanıyorsun. Sahibinden hiç kullanılmamış hamiline ikramiye, buyur ilk sıradaki senin olsun. Ötekini de erken davranan kullanır :)))

A.W. dedi ki...

Dünde benzer bişi bana oldu.Akbank'tan arayıp "tebrikler seçilmiş müşterilerimizden bir tanesi de siz oldunuz deyince bende meraklandım hah kredi kartlarını kullandık bakalım ne sürpriz var diyerek..Sizin için özel kaza sigortası hazırladık, herhangi bir kaza durumunda( Allah korusun demeyi ihmal etmedi ama)5000tl.işte ölüm esnasında(kulağını çek) 100.000tl.aileme ödüyorlarmış. cümle aralarında da hiç bir bedeli yok, size hiç bir yükümlüğü yok gibi birşeyler geveledi 15dk.lık konuşma sonunda ağzındaki baklayı çıkardı vergiler dahil ayda 12tl.'miş.
Aynı olayı geçtiğimiz günlerde şirketteki arkadaşıma da yapmışlar ona 10tl.demişler.
Çok özelim çoookkkk:))))))

ABİ dedi ki...

e öde bence... bak kalanlara 100.000 yetele veriyolarmış madem..:)))

Unknown dedi ki...

arkadaşlar az önce o check-up mesajı bana da geldi.ne yapmalıyım sizce?

Otometre.com dedi ki...

Daha bu sabah aynı mesaj geldi.Nereden numaraları buluyorlar.Gözümüz açmak lazım.Yoksa para, kontur bir yana bilgilerimizi çalıp yasadışı durumlarda da kullanabilirler.
Aman ha.Hele bu zamamnda kime güveneceğini bile insan şaşırıyor.
http://otolist.blogspot.com/
http://panorama24.blogspot.com/