Pazartesi, Mart 30, 2009

iZMiR TULUMU

"Dün, parmaklarımızı neden boyamıyorlar diye kavga çıkartıp, tutanak tutturup, savcıya ve emniyete ifade verip..." kelimeleri ile başlayan bir yazı yazmıyorum.
Mutluyum, huzurluyum.
Kavga çıkmadı.
Tulum çıktı.
Biliyorsunuz İzmir Tulumu çok meşhurdur. Lezzetlidir. Tavsiye ederim.

* * * *

Gavurlar, İzmir'li gavurlar,
Utanmadınız mı oğlum, belediyelerinizden hiç olmazsa bir tanesinde bir ampul yakmaya.
Bu kadar mı tasarruf olur? Hakikaten tam bir gavur gibi davrandınız. Çünkü Gavur, "tasarrufsa dibine kadar" der ve bir tane bile yakmaz...

* * * *

Sevgili Deniz dede,

Bir kaç gün içinde genel başkanlığı bıraktığınızı ve sizinde desteklediğiniz yeni Genel Başkan adayının Kılıç Kemal amca olduğunu açıkladığınız takdirde, genel seçimlerde, şu anda yakalanmış olan ivmenin çok artarak devam edeceğini, aksi halde dün partiye verilmiş olan oyların bir miktarını yine kaybedeceğinizi iddia ediyorum, ediyoruz, ediyorlar.

Ne olur, hadi bizi daha fazla yalvartmayın.

12 yorum:

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Böyle bir ihtimal bence yok abicim. Ufacık bir ihtimalde bile Deniz Baykal Kemal Kılıçdaroğlunun başını yer bence. Her zaman demişimdir. %47 AKP nin kendi başarısı değildir. Deniz Baykal'ın AKP ye elleri ile teslim ettiği başarısızlığıdır diye.
Ama sonuçlar umut verici. Ampulun voltu düşmeye başlamış :)

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Baykal takdi kafaya, ucundan azicik(koalisyon moalisyon bilem olsa)o koltugun ucuna da olsa oturmadan bir yere gitmeyecek...

Neydi abi?
obsesiv kompolsiv bisiy bisiy???
bu vaka sayilir mi?

ABİ dedi ki...

disoğdığ...:)

Biraz dedi ki...

Muhtemelen yine deniz dede, dedeligini yapacak ve basta kalacak...ve bu arada izmir ne kadar tulum cikarmis olsa da ankaralilar onca sizlanmalarina ragmen sularinin pisliginden havasinin kirliligine kadar...yine ve tekrar ve yeniden ve bir daha:) ayni baskani secmeleri ayri bir dusundurucu huzundur...:(((( bence.

tutsak dedi ki...

Çok zor be güzel Abim be. Tek başına kalsa gene de bırakmaz başkanlığı Arnavutta değil ama, bizden bile inatçı çıktı :)

Vladimir dedi ki...

Son nefesine kadar görevini kimselere teslim etmez o dede.

hep dedi ki...

Ben bizzat kendi şahsım, Bay Kal ve ekibi gitmediği sürece bir daha Abdurrahman CeHePi' ye oy vermeyeceğim :) "..artık sigarayı üç pakete çıkardım günde. olsun gözüm olsun.ne olacaksa olsun!" Bunlar açılım yapıyoruz diye diye partinin ana ilkelerini unuttular artık. Efendi olsunlar beri gelsinler. Ama içinde bulunduğumuz "ahval ve şerait" içinde ampül yakmayan güzel İzmiri daha çok seviyor ve güzel İzmirlileri kutluyorum.

tutsak dedi ki...

Bak adı üstündeymiş te sevgili hep yazana kadar farkedememişiz Bay KAL :))
Kalacaktır
Sevgilerimle

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Mr.Stay!

will stay...

kara mizah gibi yaaa....

Basak dedi ki...

Canım memleketim.... sadece İzmir mi tulum çıkaran? Bir de Aydın'a bakın: yüz akımız bir kadın belediye bşk. oldu. Su kenarı insanları böyledir işte... Kimseyi ezmez, ezme planı yapmaz ve kendini de ezdirmez. Başkalarının yaşam alanlarına saygısızca girmez, kendininkine girene de haddini bildirir. Höte zöte gelmez, "gelecektir" diyene dersini verir. Tüm bunları yaparken kabadayı söylemlerine de pek başvurmaz, medeniyetle davranır. Doğruluğu, dürüstlüğü, üretkenliği, yaratıcılığı dışarıda aramaz, kendinde olduğunu ve kendinden dışa yayılacağını bilir. O yüzden su kıyılarında aydın insanlar yetişir, su belki onları hep arındırğı için ... Gönül ister kıyılardan yayılmaya başlayan aydınlık tüm ülkemizi kaplasın, herkes (dini, etnik kökeni, hayat görüşü ne olursa olsun) ülkesinin kıymetini bilsin, sahip çıkmak için yapılması gerekenin dayatma ile değil, ancak kendi özgür iradesiyle yapılabileceğini idrak etsin...

La Santa Roja dedi ki...

Deniz Baykal'ın o koltuktan indiğini görmeye hiçbirimizin ömrü yetmez.

cinar dedi ki...

Güzel nokta sevgili Abi. Ama o noktanın devamı var. Dede koyuyor üstelik bu noktaları. To be continued şeklinde.. Aaah ah!