Perşembe, Kasım 20, 2008

2 soruluk geyik..

1- A.A. kim ki A.Q.?
17 yaşındaki çıtır faytoncunun kendisine Büyükada'da, hem de atlarının önünde çatır çutur yoğuşmalı kombi yaptığı bu dizi oyuncusunu tanıyan var mı ya?

2- Rahmetli bir blog açmaya karar verseydi adını Altan Erblog koyar mıydı meselâ? (altaner.blogspot.com)

5 yorum:

beenmaya dedi ki...

sorular 2 tane ama ne cevaplar çıkar bunlardan :))

Vladimir dedi ki...

Birinci soruya yanıt veriyorum: Tanımam etmem. :)


İkinci sorunun yanıtı: kesinlikle olabilirdi. Allah rahmet eylesin.

Ben de 2 gün önce milliyet gazetesinde "İngiltere'de işten atılamadıklarını öğrenen XXXX Bank çalışanları bunu otelde grup seks yaparak kutladılar" başlığı altındaki haberi ve haberin altında yer alan okuyucu yorumlarına çok kötü fena kopmuştum yeri de değil belki ama söylemeden edemedim.

mahallenin delisi dedi ki...

CEVAPLAR
1) açelya ya da akasya sanırım. bi'kaç gün önce uğur dündar'la star haberde kendi ağzından kaçırdı adını. başkaca bir fikrim yok kimliğine ilişkin.

2) üstat böyle bir blogu açmakla kalmaz yasevyaterk@gmail.com şeklinde bir adreste mutlaka edinirdi, diyorum ben =)

andelib dedi ki...

Acımasız Medya Ejderhasının bir lokmada yiyip yuttuğu bir insan ve -çok özel ve gizli kalması gerekirken- "adını saklamıştık, fotoğrafta da yüzünü kapatmıştık ama okurlarımız fazla zeki olduğu için anlaşılmış teranesi" ardında reyting uğruna ayyuka çıkarılmış bir tecavüz olayı daha.

Tecavüzün kelime anlamı şudur:"Saldırı,namusuna saldırma,sarkıntılık,başkasının hakkına el uzatma,aşma ötesine geçme.

Tecavüzün kelime anlamı bunca basit olmakla beraber hayattaki karşılığı bu kadar basit değildir. Tecavüze uğrayan her kim olursa olsun (mesleği hayat kadınlığı dahi olsa) bir haketme durumu yoktur, olamaz. Hayatlarının bir yerinde (-ki cinsel açlık sınırındaki bu toplumda gerçekleşme olasılığı çok yüksektir, bana çıkmaz demeyin, size ya da sevdiklerinize de çıkabilir ) talihsiz bir şekilde bunu yaşamış kişiler,bu korkunç travmanın üstüne bir de kirletilmiş damgası yerler ve tecavüze uğradıkları yetmezmiş gibi bütün hayatları da kayar. Evlilerse eşleri boşar, çocukları ellerinden alınır, hiç bir yerde iş bulamazlar, başkalarınca tekrar taciz edilebilirler, çevrelerinde arkadaşları bile kalmaz, v.s. v.s.

Şüyuu vukuundan beter durumlardandır. Bu olayı herkese duyurarak bütün bunlara sebep olanlarsa, dedikoducu mahalle karıları diye adlandırılan sıradan kişiler değil, görevini ille de evrensel ilkelere bağlı yapması zorunlu bulunan ama her nedense bu ilkeleri anlamamakta, uygulamamakta ısrar eden bir haberci güruhu veya onların patronlarıdır. Tıpkı geçtiğimiz günlerde iki gencecik kızın -bunun sebebi ve yorumu ne olursa olsun- evlerinden kaçmalarını takip eden 96 saat içerisinde 25 kişinin tecavüzüne uğramış olmaları haberinde olduğu gibi. Kızların saçlarını-boylarını poslarını- kıyafetlerini gösteren ve yüzlerini kapatma çabalarına rağmen ısrarla alınmış fotoğrafları eşliğinde, yaşadıkları şehrin, mahallenin, ad ve soyadlarının baş harfleri ve yaşları ile ilgili bilgilerle birlikte servis ediliyordu bu haber de. Bu kızlarla aynı mahallede otursanız ve bu haberi okuyup fotoğrafları görseniz "aa bunlar falancaların kızları" demez misiniz? Bu kızlar bir daha o çevrede bırkan yaşamayı soluk alabilirler mi?

Sevgili Abi, başlıkta da yazmışsın geyik olduğunu ama, konu derin olunca dayanamadım içimi -biraz da uzunca- döktüm. Yorum yazıdan uzun oldu ama kusura bakma artık.

Kelimelerde yaptığın oyunu, rahmetli Altan Erbulak'ı tanımayan yeni kuşak anlamamış olabilir ama; şu kriz zamanında manavın bir köşesine "Yeni blog açacaklar için itina ile blog adı üretilir" reyonu yapsan bu işten iyi para kazanabilirsin :)

ABİ dedi ki...

*beenmaya: konuyu acık açsak hakkaten çok muhabbet çıkar ama büyütmüoz.:)
*vladimir: bizde tanımıoz/etmioz valla.. yannız ingilizler aşmış olayı.. çok tuttum..:))
*mahallenin delisi: Uğur abi ağzından kaçırdı demek. Vah vah.. O'da yaşlandı artık..
*andelib: bu güzel yorumun ve "kız doğdu" başlıklı güzel yazın için teşekkür ediyor, blog ismi bularak para kazanma işini düşüneceğimi ifade ediyorum..
hepinize sevgiler..