Salı, Eylül 09, 2008

Yorumurne Ultimatum..

Dün akşam yedi kişi (Abi, ben, kendim, şahsım, Ferda, Anıl ve Yarkın) yaptığımız blog yönetim kurulu toplantısında verdiğimiz kararlar nahanda aşağıdaki gibidir.

1- Son zamanlarda özellikle Jubelum'un yayımladığı "At Avrat Reina" ve Turkekırgın'ın yazdığı Ermenistan ziyâreti ile ilgili yazılara gelen yorumların kabalığı ortamı hafif germektedir.
Bunun nedeni, düşüncelerinin bize yanlış gelmesi değil, ifâde tarzları, hitap şekilleri, kaba kelimeler ve yazışmaların hemen "Sen hangi taraftansın?" gibi kişiselliğe indirgenmesidir.

2- Yakından tanıdığım ve isterlerse çok ama çok ciddî kişisel cevap verebileceklerini bildiğim her iki yazara da, olaya aynı düzeyde yaklaşmadıkları için huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

3- Yazılarımıza gelecek olan yorumlarda bundan sonra dikkat edilecek hususlar şunlardır.
a) Yorumun içinde saldırgan, kaba, kişisel bir eleştiri ya da hakâret olup olmadığı..
b) Bu kriterlerden birini dahî taşıyan yorumcunun isimsiz/anonymous olup olmadığı. Eğer isimsiz ise bu tip yorumlar yayımlanmayacaktır. Ancak, eğer bir blog ya da sayfa sâhibi ise, yâni daha önce söyleyecek birşeyleri olmuş, yazmış, çizmiş bir arkadaşımızsa kaba olmadıkça, sert yorumlarda yayımlanacaktır.

Bilgilerinize arzeder, saygılar sunarız.

Abi ve altı cüceler.

Yayımlanmayan yorum sonrasında zorunlu açıklama:
Yukarıdaki kıstaslar sâdece bir yazara karşı düşüncedeki yorum sâhibi için geçerli olmayıp, yazarlarla aynı görüşü paylaşan yorumcular içinde geçerlidir.
Örneğin Türkekırgın'ın yazısını destekleyen ama içerisinde hakâret içeren yorumlar içinde aynı kriterler sözkonusudur.

9 yorum:

ABİ dedi ki...

Sayın İsimsiz..
Biraz önce bu yazıya gönderdiğiniz yorum bahse konu kıstaslara uymamaktadır.
Bu nedenle yayımlanmayacaktır.
Söylemek istediğiniz şeyi:
1- Kime
2- Neden gibi sorular gerektirmeyecek, (?) bırakmayacak şekilde anlatarak,
ve kullandığınız kelimelere dikkat ederek yazarsanız,
yahut da bizler gibi bir isim kullanarak bir sayfa bağlantısı verirseniz.. memnuniyetle..

jubelum dedi ki...

Çocuklar, yaşamış gibi anlatırlar masalları ; oysa yaşamamışlardır, bilirsin.
“ Ama, onlar
Dinlemezler ki çocukları
Dinleseler çocukları
Her şey uçurtma “

B dedi ki...

Ultim aldum.

Vladimir dedi ki...

isimsizleri asla anlamadım. çok yerinde bir karar almışsınız elinize sağlık. kendi fikrini ayan beyan beyan edemeyip isimsiz kalanların fikirsiz ve izansız tavırlarına karşı duruşunuz hoşuma gitmiş bulunmaktadır. Kolay gelsin, tebrikler.

:)

Adsız dedi ki...

lamekanda isimsizim
hem cisimsiz hem bensizim
adım sorarsan ben mansurum
onda varım anda yokum

anlarmısınki beni..

Adsız dedi ki...

cisimler olduğu için isim vardır
yani belli aşamada isim verirsin
adem isim vermiş her şeye
bütün canlılarönünden geçmiş
"eşşeğe eşek" demiş mesela:-)
ve de isim vermiş
ama bir mertebeden sonra ismini unutuyorsun
yunus emre diyor ya
ismimi unuttum diyor
ahh ahhh...

Cem's Yeri dedi ki...

Kendi blogumda yazacaktım, buraya nasipmiş. Kısaca söylemek istediğim şu : İnternette sağlıklı bir fikir tartışması yapmak zor, hatta nerdeyse imkansız. Şahsi net tecrübem şunu öğretti bana : Nette hiçkimse karşı tarafın düşüncesinden etkilenip ben yanlış düşünüyormuşum meğer demez/demiyor, aksine kendi düşüncesine, dinine, ideolojisine, partisine vs. daha bir sıkı sarılır/sarılıyor. Bu durumda, fikirlerin çarpışmasından hakikat şimşeği çıkmıyor, hakaret ve kırgınlık dalgası yayılıyor. Net, herkesi, en masum ve naif olanı bile maalesef saldırganlaştırıyor, militanlaştırıyor. Hiç militan kişilikte olmayan bile, karşı tarafın militanlığını görünce, hemen saldırı pozisyonu alıyor.

Cem

Adsız dedi ki...

yorumlar "isimsizleri asla anlamadım."a cevaptır,herhangi bir hakaret unsuru içermez,yayınlanmaları rica olunur..ayrıca sevgili abi'm(affına sığınarak)yorumlarda hakaret unsuru görürsem yayınlamayacağım demişsiniz,aynı hassasiyeti yazarlarınızın güzel sitenize eklediği yazırlarda da göstermenizi rica ediyorum,zira sizde biliyorsunuzki aşağıda bir halk için aşağılık-soysuz-hain gibi sıfatlar pek rahatlıkla yayınlanmıştır..sizi zevkle okduğumuda bilmenizi isterim.sevgiler...

ABİ dedi ki...

İsimsizler ve Cem's yeri..
sizlere teşekkür ediyorum.

Son isimsiz..
Öneriniz dikkate alındı..

sevgiyle..