Cumartesi, Ocak 05, 2008

Mustafa Mutlu / Gazete Vatan'dan..

İngiliz kökenli moda merkezi Harvey Nichols, 2006 yılında İngiltere’den sonra Türkiye’de de bir mağaza açtı. Mağaza, lüks alışveriş merkezi Kanyon’da bulunuyor... Net 8 bin metrekare kapalı alana sahip. İsterseniz siz buna ‘80 adet 100 metrekarelik daire’ de diyebilirsiniz. Üç katlı mağaza için 13 milyon dolar harcandı. 300 kişi çalışıyor. 300’den fazla marka ve 150 bin çeşit ürün yer alıyor. En pahalı ürün 14 bin dolara satılan Bottega Veneta marka çanta. En ucuz ürün ise 20 dolara çorap. Günlük cirosu yaklaşık 120 bin dolar. Birinci katında “klasik şıklığın duayeni” Giorgio Armani, “Holywood yıldızlarının ayaklarında devleşen” ayakkabı markası Salvatore Ferragamo, “deri çantada dünyanın bir numarası” Loewe, “kişisel bakımı bir ritüele dönüştüren” Kuaför Ata bulunuyor... Ayrıca bir de “Juice Bar...” İkinci katta, “kişiye özel alışveriş hizmeti” veriliyor. Geniş ve rahat oturma grubu, aynalarla kaplı duvarlar, yiyecek-içecek servisi ve emre amade satış elemanları... Chanel, Jo Malone, Lanvin, Pierre Hardy, Camilla Skovgarda gibi markalar da cabası. Üçüncü katta yine dünyanın en pahalı markaları ve bir de “Gurme Market...”

***

Gelelim bir “reklam yazarı” gibi bu mağazadan söz etmemin nedenine: Böyle bir mağazayı sırf “rahat alışveriş edebilmek” için kim kapatır? Dubai Şeyhi... Evet! Suudi Kralı... Evet! Dünyanın en zengin adamlarından Bill Gates... Evet...
Peki; Türkiye’den kim kapatabilir? Belki kapatabilecek başka birileri de vardır ama dün öğrendik ki bugüne kadar bunu yapan tek kişi, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan olmuş... Emine Hanım her ayın belli günlerinde... Dikkat edin, “bir kez” değil... Her ayın belli günlerinde birkaç yakın arkadaşıyla akşam saatlerinde Kanyon’a gelir ve garajdan özel bir asansörle bu mağazaya çıkarmış... O sırada da mağazaya başka hiçbir müşteri alınmazmış! Sonra da Hanımefendi’nin canı bazen film seyretmek istermiş... O zaman da mağazadan Kanyon’un konforlu sinema salonlarından birine geçermiş arkadaşlarıyla... Tahmin edebileceğiniz gibi o salon da halka kapatılırmış!

***

Başbakan’ın maaşı aşağı yukarı 12 bin YTL, bu mağazadaki bir çantanın fiyatı bile çok daha pahalı... Demek ki Başbakan, “Maaşımla geçinmekte sıkıntı çekiyorum” derken, Emine Hanım’ın bu “lüks merakı”nı anlatmaya çalışıyormuş aslında! Allah’tan çocuklarının düğününde “yakınları” çok takı taktılar da, oğullarını-kızlarını “bursla” okutmak zorunda kalan bu ailenin “hanımefendisi” artık mağaza kapatabilir hale geldi!

***

Dün bu konudan söz ettiğim bazı arkadaşlar, “Ne o, kıskandın mı?” diye sordu. Hayır kıskanmadım... Böyle “zengin ve güçlü” bir Başbakanımız olduğu için gurur duydum...
Siz de kıskanmayın ne olur!
Çalışın, sizin de olur!


*****

Danke Schön Tez..

4 yorum:

hep dedi ki...

Vayy be..Sahi kapatmışlar mı koca mağazayı..Tü tü tü tü nazar değmesin Maaşallahhhh!!!E tabi,doğrusu da budur Abi..Yakışır...Ahh aah darısı başımıza!Kurban olduğum bize de nasip kısmet eyler innnşalllaaahhh!!!

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

İtiraf ediyorum abicim senin siteyi radyo olaraktan kullanıyorum haberin olsun. Müzikler kaliteli :) Yenilerini bekliyorum. Emine hanıma gelince keşke o kadar mağaza kapattığına değse bari !!!! Ne bacak dekoltesi var ne göğüs nede saç ! Ne yapayım ben öyle markalı giyimi !!! (buda olaya dişisel yaklaşım) başka türlü yaklaşınca cinlerim tepeme çıkıyor çünkü...

Espresso dedi ki...

İki gündür bu yazıyı okuyup okuyup çıkıyorum, ha bir dahaki sefere okuduğumda kanıksarım da sinirim biraz yatışır, sakinlerim diye.. Olmuyo, olmuyoo..

Adsız dedi ki...

yazık.. başka ne denebilir ki ..