Cumartesi, Kasım 10, 2007

Şok iddia

09.11.2007 Cuma 07:28

Turktime internet sitesinde Talat Atilla çok ilginç bir iddia kaleme almış.

Aktarayım: “21 Ekim’de Hakkari’deki birliğimize yapılan saldırıda asıl gizlenen gerçek, saldırı anında yaşananlar.
Peki ne oldu?
Türk askeri PKK’nın saldırısına gafil avlanmasına rağmen şiddetli bir direniş gösterdi. Saldırı, 3 cepheden yapıldı. Birliğe ait 8 Türk askerinin nasıl esir alındığı halen bilinmiyor ama Türk askeri de 2 PKK’lıyı esir aldı.
İşte bu aşamada büyük bir sürpriz yaşandı.
Peşmerge kıyafetli 2 saldırganın Amerikalı olduğu ortaya çıktı.
Yakalanan 2 teröristin Amerikan askeri mi, yoksa Amerikalı PKK sempatizanı mı olduğunu bilmiyorum.
Ama Hakkari’deki birliğimize saldıran ve daha sonra Türk Ordusu tarafından esir alınan 2 teröristin Amerikan kökenli olduğu kesin.
İşte bu şok durumdan sonra Amerika’ya psikolojik üstünlük sağlayan Türkiye, diplomatik atağını hızlandırdı.
Türk güvenlik güçleri sorguladıkları 2 Amerikalı'yı kameraya çektiler.
Amerika’ya el altından haber gönderildi: 8 Türk askeri serbest kalmazsa, 2 Amerikan askerinin görüntülerini yayınlayacağız!
İşte bu aşamadan sonra ABD, tüm gücüyle Irak yönetimine “Derhal Türk askerlerini serbest bırakın” şeklinde baskı yapmaya başladı.
Barzani ve Talabani, Amerika’nın ani politika değişikliğine anlam veremedikleri için, bu baskıyı önce “Türkiye’yi rahatlatmak istiyorlar” şeklinde yorumladılar ve Türkiye ile ilgili sert açıklamalarına devam ettiler.
Ancak, kısa bir süre sonra Amerika, Barzani ve Talabani’ye ne kadar ciddi olduğunu gösterince çark etmek zorunda kaldılar.
8 Türk askeri Türkiye sınırlarına ulaştığında, Türkiye’de 2 Amerikalı’yı ABD yetkililerine teslim etti.”
Bu iddiayla ilgili yapılacak açıklamayı dikkatle bekliyorum.
Eğer doğru ise çok çok önemli.

Kaynak: gazeteport.com
Fatih Altaylı yayımlamış..

3 yorum:

hep dedi ki...

Abi,yazı yazmaya elimin varmadığı günlerde yazdığım yazıda ;"anlamakta zorluk çektiğim,her şey sadece göründüğü kadar mı acaba diye şüpheye düştüğüm,birey olarak bizim görebileceğimizden daha büyük oyunlar mı oynanıyor yine diye korktuğum gelişmeler" demiştim hatırlar mısın?
Oyun içinde oyun olmasın ,düşman namert olmasın tek..

Adsız dedi ki...

bu yazıyı yazan abimiz metal fırtına adlı kitabın ekibinde çalışıyor mu acaba bana hiç inandırıcı gelmedi türkiyenin sınır ötesi operasyonu öyle de büyütülecek bir şey değil türkiye defalarca bu topraklara sınır ötesi operasyon yapmıştır sadece bunda basın ve medya olaya biraz daha fazla ilgi gösterdi ve işin ciddiye alınmasını istediler sonuçta onlar bu işten rant sağlıyor m.a.birand'ın iştahlı anlatımlarından anlayabilirsiniz ama bu işin sonu büyük ortodoğu projesindeki haritanın gerçekleştirelecek olmasıdır

Espresso dedi ki...

Dön dolaş yine bana gel şeklindeki uzun yolculuklarının sebebi de bundan mı kaynaklanıyor acaba 8 askerin? Hep'in de dediği gibi var bi katakulliler benim de anlayamadığım, bu iddiayla ilgili de cevabi yazı herhalde henüz gelmemiş!!
Bu arada, İsimsiz arkadaşımızın yorumundaki son cümlede, sanırım 1 veya birkaç kelime eksiği var. Rica etsek onu tamamlayabilir mi?