Çarşamba, Kasım 14, 2007

Hocazade Kebap - Pes ettirene kadar sömüreceğiz!

İzmir Alsancak camisinin yanında yeni bir kebapçı açılmış. Hocazade. Adamlar tam doğu mantığıyla çalışıyor. Yeşillik, acılı ezme, yoğurtlu meze, patatesli taze soğanlı meze, üzerinde kaşar eritilmiş pide, ısmaladığın yemeğin veya çorbanın yanına "ikram" olarak geliyor. İki kişilik masanın üzeri doluyor. Baştan anlam veremedim. Ancak ikinci gidişimde sadece çorba içmeye gittim. Aynı "ikram" olunca patlarcasına kalktım masadan. Bu derenin suyu nerden geliyor, bu sömürü/yemek istifi ne kadar devam eder? Doğu kültürü ne zaman kentli olup işi ticarete vurur? İşte Hocazade patronu bu ikilemler içinde gidip gelirken, bize de güzel mezelerin tadını çıkartmak kalıyor. İş ödemeye gelince cebinden gıdımla çıkan para ile herşeyi beleşe almak isteyen İzmirli profilinin yeni sömürü sahasıdır. Hadi bakalım, elbet dize gelecekler!
Bitecek bu ikram düzeni!
bizkaçkişiyiznoktasoruişaretinoktakom.

Not: Döneri Avrupa'da gürbetçi girişimcilerimizin açtığı döner dükkanlarında gördüğümüz 'pita' ekmeğinde yapıyorlar. Yurtdışında evrim geçiren döner kültürünün Türkiye'ye ithali durumu. Bir sarımsak sos ve acı sosu eksik.

11 yorum:

ABİ dedi ki...

Mavi Kulenin altına da Hacıdan geldi İstanbul'dan. Ne bu döner kebap salgını ya hu?

Adsız dedi ki...

Afiyetolsun sizlere...
RAKI vaa mi RAKI??

ABİ dedi ki...

Olmaa mı Kömür..:))

Espresso dedi ki...

Hacıdanılds fast-döner zinciri..

بerجesتe dedi ki...

iyi de vatanyahut; ben bu yazının espresso ile alakasını kuramadım ???

B dedi ki...

Yav işte, o kadar meze, güzel yemekler işte gel gelelim camiiiiiiii yanı olduğundan rakı yok maalesef.

Hocazede.

Adsız dedi ki...

Selam. Dün yazınızı okumuştum ancak üstünde pek durmadım inciraltında çalışınca :) Tesadüf dün akşam yolum alsancağa düştü ve bilin bakalım akşam yemeğimi nerde yedim ? :))))
Evet o mezeleri, salataları, pita ekmeğini ve acılı bir adanayı yiyip bana diyetimi bozdurmuş bulunuyorsunuz :) Döner kalmamıştı ama adanada güzeldi. Şimdi sizin yüzünüzden bugün ot yiyeceğim ot :P :))))

Adsız dedi ki...

Valla benim de canımı çektirdiniz sayın Nilemec.. Ben de şimdi Bursaya iskender yemeye gelicem.. pardon gidicem..

Adsız dedi ki...

Kebapçı arkadaş valla güzel bir tesadüf oldu dün :) Alsancak camisinin yanına gelene kadar aklıma gelmemişti. Bir anda kafamı kaldırıp hocazade tabelasını görünce şeytan dürttü :) Amaannn ölümlü dünya ince olcaksında ne olacak bak keyfine söyle adana ye mezeleri sen dombili daha güzelsin dedi. Eee haklıda :))))

B dedi ki...

Son zamanlarda garsonlarda bir sinirlilik durumu seziyorum. İkram dize gelecek. Piyasa kendini düzeltecek. Pes etmek yok! Sahte ikram bitecek. O zamana dek afiyet olsun:)))

egemavisi dedi ki...

Yazıyı biraz geç farkettim galiba? Hala eski usul geçerli midir? Hani tonla meze gelmesi durumu? Mutlaka uğrayacağım bir ara.