Salı, Ekim 23, 2007

"Feyzbuk - ne feyz buldum ne buk"

Fırat kardeşimizin facebook'a atfen internet türkçesiyle yazdığı mac-tube.

Link-Lenin: http://promatheuss.spaces.live.com/blog/cns!D80135627F0E525E!660.entry

6 yorum:

Espresso dedi ki...

Hugh! the Fırat's mac-tube.
a-buk, su-buk and a little bit uch-uk, but mostly gud:)

Link fm Starlin

su kabağı dedi ki...

walla ben gayet hosnutum durumdan.. tamam, olay gercekten sanal bebek gibi.. bisiler besliyosun, buyutuyosun, karsilikli ickiler fln..
Amaaa, ne zaman ilkokuldaki sınıfımdan bi arkadasim beni buldu, iste o gun hersey degisti..kilit cozuldu resmen.. sınıfta toplam 40 kisiydik.. nerdeyse yarısına ulastık.. :)) devamlı içimden herkes çok buyumuş diyoorum ... ehhiihhiii :D

B dedi ki...

Bende genelde memnunum. Şöyle bir kötü yanı var. Şimdi bu kendinizi bilmem nenizi tanıyın gibi kitaplar var ya. İçimizdeki biz falan gibi. Orda insan bir bukalemun gibidir der ya. Her ortamda rol değiştirir ya. Normal olan budur zaten. İşte facebook bu ortamı yıkıyor. Dolayısıyla bazı arkadaşlarını, diğer bazı arkadaşlarla karşılaştırmak istemeyebilirsin. Ama burda herkes içiçe. E bir sürü ayar falan yapıp iyi arkadaş, tehlikeli arkadaş muhabbeti uymaz yani. Şimdi benim bir arkadaş diğer arkadaşa laf atsa, dalaşsa. Onu direk silcen yani. Böyle tatsız durumlar olmadı daha. Her an olabilir. Hani ne biliim biri tuncelili biri latin olunca bizim abaza hödük ötekine hayvanca atlabilir diye düşündüm. Bu da enerji nakil hatlarında kesintiye neden olabilir ya. Açıkca anlattım galiba. :)))

B dedi ki...

Daha elit, entel, zontel olarak söylemek gerekirse, kültürlerarası diyalog kurmaya çalışırken iletişim kazası yapmamak gerek. Ama kaza yapmaya meyilli/hevesli bir sürü yaban ördeği var. O ördekler zaman zaman arkadaşım olmuş olabilir. Facebook'ta beni bulmuş olabilir. Ama beni bulurken belki karşılaşmaması gereken veya -masını istemediğim bir sürü kişi daha buluyor. Ya da arkadaş benim üzerimden o ördek veya ördeklerle tanışmış oluyor. Bööle hangi mecralara varacağı belli olmayan işler işte. Yoksa ben de memnunum canım.

ABİ dedi ki...

sööledikleriniz tamam da.. milletin birbirini ısırması, pasta börek göndermesi çok abuk abi.. bulun buradan.. sonra özel mailleşin.. telefonlaşın.. konuşun.
bunlar geyik yani..

B dedi ki...

İşte ben de onu diyom zaten. Özel özel takılıyorduk. Şimdi feyzbukla herşey orta malı oldu. Pasta, börek, ev ziyareti, günler cabası. Türkün eline düşmeye görsün abi.