Perşembe, Ekim 25, 2007

Bir mektup

Degerli Rotaract Dostlarim,

Izmir Cigli Rotaract Kulubu uyesi olarak , bulundugum 58.Piyade Komutanliginda yaklasik 3 aydir vatani gorevimi yapmaktayim.
Son gunlerde yasanan teror olaylari ve saldirilari sebebiyle meclis tarafindan Kuzey Irak’a asker gonderme tezkeresi cikarilmistir. Bu sabah itibari ile tum Turkiye’deki askeri birliklerdeki butun izinler iptal edilmis olup , onumuzdeki hafta icinde terhislerin de iptal edilecegi beklentisi icindeyiz.
Sevgili Rotaract Dostlarim, Kuzey Irak’a gonderilen birlikler icinde benimde icinde oldugum 58.Piyade Birliginden yaklasik 3000 asker sevkedilecek. Bizlerinde onumuzdeki haftalar icinde Kuzey Irak’a gidecegimizin belli olmasi sebebi ile sizlere belki bu son mektubu yaziyorum.
Komutanlarimiz bizlere surekli moral veriyor ve buyuk bir savasa hazirliyorlar. Son gunlerde gerek denetlemeler gerekse birlik tatbikatlari olmak uzere buyuk bir hareketlilik var.
Acikcasi sag olarak geri donup donemeyecegimizin endisesi icindeyiz.Asla karamsar bir kisilige sahip degilim ancak bu sefer durum gercekten cok ciddi.Buradaki butun arkadaslarimiz ailelerimizle ve dostlarimizla helallestik.
Sizlerden hakkinizi helal etmeyi diliyor , olursek geri kalanlarin bizleri unutmamasini istiyorum.
Barışta ve savaşta,karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde Milletime ve Cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet , kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu,Türk sancağın şanını canımdan aziz bilip icabında Vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve hayatıma feda edeceğime namusum üzerine AND İÇERİM......

Piyade Cavus Orhan SENGUL
58.Piyade Alayi
2440.Bolge Izmir / Cigli Rotaractor

1 yorum:

B dedi ki...

Bugün özel harekattan 3000 kişi sevk ediliyor diye okudum. Bu arkadaş bu gruba mı dahildir? Kısa dönem ise, kısa dönemlerden faydalandıklarını zannetmiyorum. Piyade olarak faydalanırlarsa aptallık olur. Üniversite mezunları kolay yetişmiyor.

Neyse, giriyoruz bir dipsiz kuyuya. Artık hangi derinlikte duracağımıza ordu karar verecek. Ben de korkuyorum. Ama başka türlü. Bir süre Amerika'ya karşı hareket etmek durumundayız. Çünkü hem İran hem de Türkiye'nin PKK/PEJAK'a karşı savaşta olması bir ilk. Ve bu Türkiye'ye PKK'yı yok etme fırsatı tanıyor. İlk defa. Türkiye Kuzey Irak'ta kontrolu ele geçirene kadar ABD karşımızda olacaktır. Ancak kontrol bize geçerse bizimle birlikte hareket edecektir. Ben ayrıca ABD bölgede tamamen kontrolü yitirdiği için PKK'yı üstümüze saldırttığını düşünüyorum. Bizim orayı kontrol altına almamızı istiyorlar. Ancak PKK'yı yok etmek Iran'ın da PEJAK'a karşı durmaya devam etmesine bağlı. Iran hükümeti ABD güdümlü planını bozmak isterse, Kuzey Iraktan kaçan PKK teroristlerine kucak açabilir ve eskiden yaşanan başarısız müdahaleler tekrarlanabilir. Ermenistan ziyaretinde bulunan Ahmedinejat Uygur amcanız boşuna apar topar Tahran'a dönmedi geçenlerde... Bu sefer dengeler mutlaka değişecek. Şimdi değişmezse seneye değişecek. Çünkü Amerika seneye Irak'tan çekilirse Irak 3 bölüme ayrılacak ve Barzani'nin kukla Cumhurbaşkanlığı bitecek. Zaten arap dünyasında Barzaniye büyük tepki var. Sonu kötü olacak.

İlginçtir, liberal Kürtlerle konuştuğumda, çoğu harekatı destekliyor. PKK'nın bitirilmesi için bir şans olduğunu belirtiyorlar. Çünkü 1999-2004 arası yaşanan olaysız günler bölge halkının hoşuna gitmiş. İnsanlar artık şiddet istemiyorlarmış.