Cuma, Haziran 08, 2007

Herşeyi e-devletten beklemeyin, biraz laik olun

Turkiyya'da seçimler yaklaşırken, her konuda olduğu gibi tüm çevreler partilerin genel seçimlerde alacakları oy oranları üzerinden müneccimliğe giriştiler. Taze dönek Doğan Medya mensupları arkadaşlar e-hurriyet'te ardı arkası kesilmez anketlerle, alttan altta ulusalcıların hareketini bölmeye çalışıyorlar. Ertuğrul amcanız, "aslında ben de AKP'ye (Adaletsiz ve Kaçamak Partisi) oy vermedim" diyor, ama yazısının altındaki yorum bölümü uzun süredir kayıp. Oysa orası bir çok ulusalcı kardeşlerin katı atık depolama yeri idi. Üzgünüz.

Belli başlı patronlar yönetim kurullarında yaptıkları hesaplarla AKP'nin oy oranını, "Anadolu'daki tepki"yi de hesaba katarak %45lere dayıyorlar. Aslında hükümet kim olurda olsun destekleyecekler de... sermaye statükoyu destekliyor elbet, laiklik kaygısı olan en zayıf topluluktur sermaye çevresi. Ekonomik göstergeler de "mükemmel" ya "ah canımlarım" benim. Vitrin olarak sundukları amorf laik adaylarıyla bence %27 oy alırlar. Vıcık vıcık bir şey işte.

Bunlara düşman bi de hücre ikizleri var. Uydu Başkan Hercai Gutan yönetimindeki SP (Sefalet Partisi). Gölge Başkanları şu an siyasi yasaklı olan sözde "PROF." Nedrettin Erdokan'dır. Milli bir görüş olduğunu iddaa edenlerin partisi. Kestirmeden şeriat ve rant paylaşımı peşindeki bu grup, Mahalle Kabadayısı Recep'in kazığını unutamamış, İstanbul'un ücra varoşlarında yeşil sermaye ile besledikleri damızlık mücahitlerini seçime bilemektedir. Barajı aşamayacağı kesin olduğundan %0-%9.99 aralığında ne kadar fazla oy çıkarırsa Adaletsiz ve Kaçamak'ın o kadar aleyhine olur diye düşünüyom. Meclise bağımsız mücahitler girebilir tihkat!

Bizim asosyo-demokratlar e- devletin verdiği özgüvenden yiyorlardı. Ama şimdi safları birleştirince olay değişti. Vatandaş pek öfkeli. CHP'nin(Cumhuriyet Hakkım Partisi) Baykıl'ına değil sol'a oy verecek. Hem modern, laik, demokratik Turkiyya için verecek oyunu. Alacakları oy biraz muallak, bazen güven vermiyorlar. Mecburiyet ve bağlılıklara inanıyorlar... Ancak DSP (Dogmatik Sol Parti) ile kaynaşmalarından sonra tabansal özgüven sorunlarını aşmış görünüyorlar. Liderimiz Intelligent the 2nd Sezer benim favori Cumhurbaşkanı adayım, sevimli uslu, akıllı bir çocuk. Cumhurbaşkanlığını isim benzerliğinden Türkiye Sezerler Cumhuriyetine çevirebilecek bir fantazi. (İkisi %21 oy alır)

SHP(Sağılmış Halk Partisi) Genel Başkanı Murad Kamayılgın'a atfen; Kürt sosyal demokratlara kapıyı açık tuttuğu için Batılı asosyolarca dışlandı. Bir fedakarlık yapıp seçime girmeyeceğini açıkladı. Daha ne yapsın. Helal olsun diyorum.

Bir Müzmin Harekat Partimiz var, (MHP), içine kapanık, beyaz çoraba tahammülü olmayan ırk partisi. Onların oyu da çıkışta. Tayyibi şiş kebap yapmak konusunda çok bilenmiş kurtçuklar. Ama oyları kimilerine göre %10-11 kimilerine göre %15-16. PKK'nın terör eylemleri onlara oy olarak dönecek.

Boylu boyunca Uzan'anların partisi Geç Parti(GP). İzmir'de umut versede, diğer partilerle anlaşamadı. Adam-et Partisi'ndeki (AP) çatırtılar ve YSK kararından sonra belki bir ihtimal baraja yaklaşabilir.

Adam-et Partisi(AP) desen, bir olağanüstü halci(Çok Ağar) ile bir fikri-firarın(Mumyacı) elinde. Hayırlı sabırlar diliyorum. YSK kararı onlara kapak oldu. Barajı taşırmak için su kapaklarını kapatın lütfen. %10 belki.

Ve işte geldik satılmışlarla satılmamışların bilemedikleri muammaya. Ne o bakiim? Bilebildiniz mi? Demografik Turkiyya Partisi(DTP). Bu arkadaşlar kimi destekleyecek? İşte bütün mesele bu. Bence 2007 genel seçimlerinde kilit parti DTP'dir. Şimdi bağımsız adaylarla gireceklerini söylüyorlar. 25-30 arası bağımsız milletvekili onları mecliste kilit konuma getirebilir. Yerleşime açık olmayan İmralı adası için çok yüksek bir temsil oranı bence.

Hiç yorum yok: