Cuma, Haziran 22, 2007

Bebecan ve Olli'nin vapur üstü röportajı

Bizim AKP'nin izlediği ikili bir politika var. Çok azımız bunun farkında. Avrupa'ya karşı modern, açılımcı, pazar ekonomisine tam bağlı, her türlü özgürlükten yana gözükmek. İçerde tüm devlet kurumlarıyla kavgalı, seçmenine mağdur pozları kesen, türbanı kamusal alana dayatan bir AKP. İslamın mazlumların yanında olmasından faydalanarak çiftçinin zor ekonomik şartları ile kendilerinin sözde mağdurlukları arasında bağ kurmaya çalışan, bundan siyasi rant elde etmeye çalışan bir AKP. Ve tabii ki Fethullah amcalarının 'tüm kurumları ele geçirene kadar dayanın' fetvası, gardrop modernistlerinin en büyük silahı. Laik devlet buna karşı henüz bir silah üretebilmiş değil.

İşte artık bu iç yüzü dışarıya tanıtma vakti gelmedi mi?. Seçimler içeride kazanılıyor ama mağdurları oynayıp üstelik Sosyalist Enternasyonal'den davet alan AKP, taktıkları maskeyle biraz olsun Avrupalıların gönlünü fethetdiyse bunda muhalefetin kendini dış dünyaya tanıtmaya gerek duymayan tavrı rol oynamıyor mu? Muhalefet dışarda da aktif olmalı değil mi?

İşte Olli Rehn'le Bebecan'ın vapur üstü sohbetinden bir video. İzleyin, sanki adam demokrasi ve laiklik havarisi. Çıldırmamak elde değil!
Not: Pacta sund servanda: ahde vefa

http://www.euronews.net/index.php?page=agora&article=427861&lng=1&option=1

4 yorum:

g. dedi ki...

güzel noktaya değinmişsin yerinde bir tespit

بerجesتe dedi ki...

sevgili vatanyahut....
"yazınızda sadece bir nokta canımı sıktı" demek sanırım nezaketimize halel getirmiş olmaz !

Adsız dedi ki...

laik devletin buna karşı bir silahı var elbette ...
namluyu kendine çevirdi bundan haberi yok.
tetiği çekecek birileri aranıyor...

bilgi babında :)

Espresso dedi ki...

Nerdeen nereye aklıma geldiyse; M.F.Ö.'nün bi parçası vardı..
Bizlerin bizlere oyunu bu,......
Bunun bir başı sonu yok mu?
Sebepsiz sonuç olur mu?
Deli deli kulakları küpeli..
Yolladılar onu Avrupa'yaaa
AVRUPA! AVRUPA!!!
Bi komedidir sürüp gidiyor.. Kimi olmayacağa sevdalarda, kimimiz delirtilmiş, kiminin asla kulağına küpe olmamalarda, kimisi maske takıp yalakalıklarda, kimiyse Leyla'dan geçme faslında..
3 fasıldan 1 başlık kapanıyor, yok olmadı 2 başlık açılıyor, 2 ileri 1 geri hatta 2 ileri 3 geri..:)
Önümüzdeki 10-15 yıl içinde 35 başlık açılacak, ya da 35 kapanıp, 36 açılacak..
Yaw neyi merak ediyorum biliyo musunuz, Muazzez Şeysoy taa o yıllarda "Nostalji 1284"ü çıkardığında kaç açılmış/kapanmış başlık olucek..