Pazar, Ekim 31, 2010

Çiğ olmak...

Bazı etleri pişiremezsiniz...
Ne kadar soslasan, ne kadar marine etsen, ne kadar bekletsen yumuşamaz...
Soğan suyuna da yatırsan, yoğurtta bekletsen, deepfreezede 20 gün tutsan nâfile...

O etin tabiatında vardır çiğ olmak...
Bonfiledir hâlbuki. Kıymetli bir parçasıdır hayvanın. Siz de o ete bir değer vermişsinizdir. Ama ağzınızda döndürürken çiğneyemedikçe, sizi yordukça, verdiğiniz değer ve ödediğiniz bedel için üzülürsünüz...

İşin en kötü tarafı da bonfilenin, bonfile olduğunun farkında olması ama çiğ kaldığını fark edemeyişidir.

9 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

birilerine mi gitti bu yazı:)
ama yine de anlamlıydı....

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

daha coookkk hazimsizlik cekecegiz...

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

daha coookkk hazimsizlik cekecegiz...

ugur parildak dedi ki...

merhaba.. blogun direkt girişinde çalan şarkı nedir acaba? sözlrini arattım bulamadim.

ugur parildak dedi ki...

merhaba.. blogunuzun girisinde calan sarki nedir acaba.. aradim bulamadim sözleinden.

ABİ dedi ki...

@azuth, iki post altta albümün linki var..:))

Basak dedi ki...

güzel oldu bunu bilmek, sırf bonfile diye kıymet verdiğimiz çiğ et çok çünkü, acaba biz mi iyi marine edemiyoruz diyorduk:))

Efsa dedi ki...

"cuk" diye oturmak diye bir deyim varsa. bu da bu kadar olabilirdi ancak.

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Aceba bu bonfilelerin çiğnemeden, yorulmadan, boğulmadan çiğ olduğunu anlamanın bir yolu varmı ?