Cumartesi, Haziran 26, 2010

ONBİRİNCİ MARİFET

Erkekler kadınlardan üstündür efendim. Hiç boşuna aksini ispata uğraşmayın. Bakınız siz pet şişeler ile kuşlara yemlikti, bozuk para cüzdanıydı, kapı süsüydü, kelebekti, şekerlikti, "yok artık çalışması" idi derken 10 marifet yapabilirsiniz ama asıl "yok artık" denilecek onbirinci marifeti asla yapamazsınız.
Onu ancak ve ancak biz yaparız.
Ne mi o?
Bizler boyaydı, fırçaydı, silikon tabancasıydı, şuydu buydu başkaca hiç bir malzemeye ihtiyaç duymaksızın sadece ve sadece Pet şişe ile "Pet Çişe" yaparız.
Fotoğrafını çekip bloglara filan koymaya da gereksinimimiz yok bizim. Biz bu sanatı şehirlerarası yollarda yaklaşık 20 kilometrede bir eser bırakmak suretiyle açık hava
sergilerinde sergileriz. Sergimize kaç kişi geldi gibi bir sorunumuz da olmaz üstelik. El mahkûm karayollarında seyahat edenler eserlerimizi ziyaret ederler. Eserlerin altına imza atmamıza da gerek kalmaz, erkek milletinin eseri olduğu bir bakışta anlaşılıverir.
Şimdi söyleyin bakalım, kim daha üstün marifetliymiş:))

8 yorum:

beenmaya dedi ki...

doğru söze şapka çıkartılır :))))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Blog dünyasının Yılmaz Özdil'i Sevgili Abi,özlemiştik seni.
Gene gülümsettin bizi.
Lütfen bu kadar uzun ara verme...
Sevgiler.

andelib dedi ki...

Sevgili Beenmaya, şapka ki ne şapka. Kamyoncu kardeşlerimiz bu sanatı karayolunda seyir halinde iken bile icra edebiliyo üstelik:)))

Sevgili içimden geldiği gibi, bu yazıyı ben (andelib, andy) yazdım ama ne farkeder,bu blog dostların bloğu.
HEPİMİZ ABİYİZ
HEPİMİZ YILMAZ ÖZDİL:)))

sevgiler.

ABİ dedi ki...

ben de bi sefer helâsı dışarıda olan bir kulübede uyumak zorunda kalmış, çişimi de dışarıdaki köpeklerden ürktüğüm için pet şişeye yapmak zorunda kalmış ve son olarak bu satırları buraya yazmak zorunda kalmıştım. zor yani.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Off baltayı çok kötü taşa vurdum demekki inan hiç bakmadım Andelib,lütfen kusura bakma Abim yazı yazmış diye koşa koşa gelince böyle oldu işte... :))
Sevgiler.

nilly'nin dünyası dedi ki...

Yaşlı bir teyze ile sahil kenarında bankta oturuyoruz.Bira şişeleri sıralanmış içleri dolu teyze dediki "hey Allah'ım mademki içmeyecektiniz bu zıkkımı niye aldınız niye ağzını açtınız" teyzeye döndüm dedimki "yok teyzecim"dedim onun tabiri ile "zıkkımlandıklarını tasarruf yapıp şişelere geri doldurmuşlar" "hııı" dedi de ne anladı bilemem gari..)))

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Ben bu meseleye bir ana yüreği ile yaklaşmak istiyorum efendim :) Aslına bakarsanız bu böbürlendiğiniz marifet yine annelerinden oğullarına geçen bir davranış şeklidir. Özellikle efendim son yıllarda çevre bilinci iyiden iyiye gelişmiş biz anneler henüz bezini yeni çıkarmış mini mini oğullarımıza çişlerini hep pet şişelere yaptırmak sureti ile bu güdüyü iyice pekiştirmiş bulunuyoruz :))) Velhasıl elinde pet şişe yada cam kavanoz gördüğünüz annelerin marifetidir efendim bu yine...Kadınların size kazandırdığı kibar bir özellik :)) Alimallah annelerin olmadığı yerde yoksa siz pet şişelere bile gerek duymazdınız yoksa :))))))))))

andelib dedi ki...

@ Abi, senin zeki bi adam olduğunu hepimiz biliyoduk zaten:))
@ İçimden geldiği gibi, dedim ya, cidden balta da yok taş da.
@ Nilly, çok hoş ifade etmişsin, teyze anlasa da anlamasa da:)
@ Çalışan Anne Olmak, kesinlikle haklısın, karayollarının kenarına serpiştirilmiş sarı sıvılarla dolu o 2 litrelik büyük pet şişeleri görene kadar ben de, uzun yolda sıkışan erkek bebelere sevecen anne çözümleridir bunlar gibi masum düşüncelerde idim:))) belki de oidipus kompleksini aşamayan bebeklerin marifeti o büyük sarı pet şişeler:)))yine siz kazandınız :)))
hepinize sevgiler