Pazartesi, Nisan 26, 2010

Vay annassını...

Geçen gün radyoda, bir istatistik-araştırma sonucunu dinlerken yaşları 10-20 arasındaki gençlerin erkek kısmının günlük ortalama attığı sms adedinin 40, kız kısmının ise 80 olduğunu duyduğumda memleket gençliğinin ne kadar müthiş bir yerde olduğunu düşünmekten kendimi alıkoyabildiğim zamanlarda Sinan Çetin'in sayesinde, Doğuş Çay içmeyen Anadolu insanının doğruyu bilmediğini ve dâhi Tasavvuf ehillerinin de göründükleri gibi olmadıklarını, ya da oldukları gibi görünmediklerini düşünür oldum.
Doğuş Çay içmeyen Mevlevî'nin dönmeye bile hakkı yoktur.

7 yorum:

7.oda dedi ki...

hangi ülkedeydi unuttum ama bir kızın mesaj yazmaktan parmak sinirlerinin zedelendiğini ve bazı parmaklarını artık kullanamadığını ve tedavisine başlandığını duymuştum !!

Vladimir dedi ki...

Güzeller güzeli ülkemizde düz yolda kendiliğinden düz gidebilme özürlü insanlar topluluğu var, hem de yabana atılmayacak kadar çok. Bu düz yolda gidemeyenler şimdi yolda yğrğrken mesaj çekerek gidiyorlar. çarpışan arabalara döndük, hem çarpıp hem de mal gibi bakıyorlar. kafaları karışık. :))

ABİ dedi ki...

yeğenlerden birisi, bilet kuyruğunda sol eli ile bilet-para işlerini hallederken, sağ eli ile, bakmadan sms yazabilme yetisine sahip. kesin iyi bir davulcu olurdu. :))

beenmaya dedi ki...

yazmaktan -hani yazılan mesajlar da birşey olsa içim yanmayacak ya-konuşamaz oldular ya zaten. iki cümleyi biraraya getirip derdini anlatamayan gençler kaynıyor etrafta...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Memleketin bugünkü durumu birazda,işte böyle uyuyan,uyutulan gençliğin etkisizliğidir...
Durmak yok,uyumaya devam...

cinar dedi ki...

:) Bahsettiğin kadar olmasam da eskiden benim mesaj yazma kapasitem de oldukça fazlaydı. Fazla dediğim şimdiye kıyasla elbette. Günde 5 i geçmiyordur muhtemelen. O da hep sevgili eşime idi (o zamanlar eşim değildi tabi). Gençlik işte :)))
ha bunu yaparken kimseye de bir zararım olmazdı, oturduğum yerden yazardım. şimdi araba kullanırken bile mesaj yazan insanlar var!

cinar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.