Pazar, Şubat 14, 2010

Yaya geçidinden karşıya geçerken bile ne kadar yalnızlık çekiyomuşuz da haberimiz yokmuş.

Aga karşıya geçiyon. Zır trafik akıyo aha da sağından solundan.
Bi nevi ölüm tehlikesiyle karşı karşıyasın yani. Bi zahmet bırak mesaj yazmayı, telefonla konuşmayı. Önce sola, sonra sağa, sonra bi daha sola bak, araba yoksa koşmadan ama hızlıca geç karşıya di mi? Koy cebine nanoteknoloji ürünü cep telefonunu, yoksa koyacak bi tarafına demir-çelik endüstrisi .


Hani "banane banane araba dikkat etsin." diye bişey yok ki. Sen dikkat edicen trafikteki akan araçlara. Burası europa değil ki güzelim. Öyle araçlar yayalara yol verir, züttürü zoypak- gaydırı guppak europai kurallar yürürlükte diil ki? İnatlaşmanın sonunda arabaya hiç bişey olmaz en fazla tamponda az bi çökme, kırık bi far filan. İki gün sanayiye bırakınca gıcırından yapıverir ustası.

Ya senin kemiciklerin ve bilumum iç organlarının hali nic' olur hiç düşündün mü? Yüzde 75' i su olan vücudunda su boruları patlamaz mı, o patlayan su borularından suların akmaz mı bre pehlivan! Hangi usta yapıvericek senin kırık çıkıklarını hiç düşündün mü? En iyi ihtimali düşünsek bile, protezdi şuydu buydu kaça patlar sana, bünyen hangi maddeyi daha kolay kabul eder haberin var mı? Biliyo musun Titanyumun gramını kaça satıyolar ? Gram fiyatını geçtik, tasarımdı, el yapımıydı derken ne fiyat çekiyolar, haberin var mı?

11 yorum:

ABİ dedi ki...

tesadüfe bak, dün benzer bir konu geçti içimden.
Ben yağmurda çok yürümeme ve şemsiye kullanmamama rağmen bir arabanın su sıçratması yüzünden hiç ıslanmadım. Araba kullanırken de kimseyi ıslatmadım.
Bunun nedeni olanın ve olabileceklerin farkında olarak yürümek, araç kullanmak ya da yaşamak belki de...

Peki, yağmurda salak gibi dolaşırken, etrafındaki su birikintilerinin kendisini ıslatmak üzere potansiyel tehlike olduğunu farketmeyenlerle,

ya da aynı birikintilerin üzerinden son sürat geçerken etrafta dolaşan o salakları farketmeyen salaklarla,

farkım ne?

Ya da bana faydası ne?

Acaba salak olup ıslanmak veya ıslatmak daha mı iyi?

ABİ dedi ki...

Sevgili Andelib,

anladığım kadarı ile fotoğraf sana ait. Çok güzel. Çok sevdim.

Birde, uzun süren sessizliği bozan desteğin için teşekkürler.

andelib dedi ki...

Evet sevgili Abi, fotoğraf benim. Bir günbatımında Alanya yönünden Antalya' ya girişte arabadan çektim. Beğendiğine sevindim, sağol.
Öteki konuda hiç kafanı yorma, salak olmamak her zaman iyidir Abi.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Aydan Atlayan Kedi "Yaya geçidinden karşıya geçerken bile ne kadar yal..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

Hızla gelen araçların önünden salına salına sanki gezintiye çıkmış gibi yürüyen yayaların sayısı hayal edilebileceğinden çok daha fazla benim yaşadığım yerde. Bunu artık şöyle yorumlamaya başladım ben: Yolda yürüyen bu adam ve kadınlar "Allah canımı alsa da kurtulsam" diye yürüyen insanlar. Kendi canlarına kıymaya cesaretleri olmadığı için böyle bir intihar yolu bulmuşlar. Öyle ya bunun başka nasıl bir açıklaması olabilir ki?

ABİ dedi ki...

şöyle bir çözüm buldum.. kopyala yapıştır yapıp senin adını ve url ni yapıştırdım... oldu gibi..

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

andy.. sessizlige ses getirmesinin otesinde gercekten kara mizah bir yazi ve hos bir resim olmus tebrikler..

benim de abi gibi tadim yok bugunlerde; biraz tad getirdin.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

yaa bi de andy.. ben senin su gokyuzunu bir boyayayim en iyisi.. izin var mi?

aydan atlayan kedi dedi ki...

sorun değil sevgili abi...

Asortik Krep dedi ki...

Çok aklıbaşında bir yazıydı bence gazetede haber olarak yazsa şu kadar kişi öldü gibi haberlerden daha fazla ciddiye alınır bir yazı olmuş bu.
Birde bu şekilde araba tarafından havaya atılan babamın görüntüsünü gören bir annem var ve hala karşıdan karşıya babam geçerken olaya bakamıyor..
Babam mı..? 3- 4 ay yatalak kaldı ama şimdi maşallah eski haline döndü..

Vladimir dedi ki...

MAlesef can sıkacak denli artmış bir iletişim telaşında insanlar, yürüken, karşıdan karşıya geçerken illaki yazacak o mesajı, (Bakınız: aynı anda iki iş yapabilen türk insanı modeli).

andelib dedi ki...

@kedi, "bir parça nasılsa frene basar kaygısızlığına eşlik eden çarparsa da çarpsın kaderciliği üzerine serpiştirilmiş bol kafa dağınıklığı" olarak açıklayalım gitsin:)
@enkelini, ben her gece boyuyorum gökyüzünü, varsın bunu da sen boya, teşekkürler:)
@asortik, teşekkürler ve babanıza geçmiş olsun
@vladimir, bunca araca rağmen iletişim kurulabilse içim yanmayacak, korkarım insanlar arasındaki uçurumlar gittikçe açılıyor.