Pazartesi, Şubat 22, 2010

Abinci Şifresi - Abinci Code

Size iki sorum var.

1- Misal Ali Kırca gibi, genellikle belli bir kalitenin üzerinde olduğu düşünülen haber sunucuları, televizyonlarda kskgbd (*) dizilerini seyrederek etkilenip "sevgilimi kaybettim, beni aldattı." diye zarıl zurul ağlayan 6 yaşındaki kız çocuklarına rağmen, ana haber bülteninde arka plânda "Bihter'le Behlül düzüştü." yazısının önünde, bunu günün ya da haftanın en önemli olaylarından biri olarak prime-time haber bültenlerinde anlattıkları zamanlarda,
gece yastığa baş koyduklarında ne yaptıklarını ya da ne yapmadıklarını hiç düşünürler mi?

2- Diyelim ki internet bankacılığı şifren dtz8053.
Sanal klavyeyi tıkladın ve açıldı. Şifreni yazacaksın... Aaaa... Bir bakıyorsun ki, her defasında karıştırılarak çıkmasına rağmen bu kez harfler bölümünde dtz alt alta ve sayılar bölümünde de 8053 alt alta çıkmış.

Matematiksel olarak bunun olma ihtimalinin kaç milyarda bir olabileceğini hesaplayacak bir deha varsa aramızda, kendisine istediği bir Dan Brown kitabını armağan edeceğimi açıklıyorum.

(*) Kimin eli kimin cebinde belli değil'in ayıp halinin kısaltılmışı...

Not: Bu iki soru ile yine bir ay ara vereceğimi düşünenler olabilir. Valla yanıtı bende bilmiyorum. Yazacağım onlarca şey var kafamda ama bazen vaktim bazen keyfim olmuyor.
Bir de ara ara öküzler çıkıyor. Can sıkıyor.

6 yorum:

Vladimir dedi ki...

TV lerin hali ile ilgili bir yazıyı kurgulamaya çalışıyordum kafamda bir müddettir. Bu gibi adamlar milyon dolarlık servetlerine servet katmak peşindeler, bu ülkede olan biten, gündem şuymuş buymuştan ziyade önüne kimin apış arası tv dizisini koysan okurlar.

Parayı veren düdüğü çalar derler ya, zamanımızda düdükler insan suretinde. Maksat halka düdüklendiğini hissettirmeyen gündem olsun zaman dolsun.

Öbür ihtimal, ihtimal değilmiş gibi geldi sanki bu işte bi iş olmasın sakın ?

Aman diyim :))

Nurgül dedi ki...

trene baksın onlar, sen yazmaya devam et ;)

CHAKOTAY dedi ki...

Öküzler kasaba!!!!

beenmaya dedi ki...

eskiden belki, bir ihtimal ama artık hiç sanmıyorum ki cevapları da hazır her zaman. hani biz reyting uğruna diyoruz ya arz-talep meselesi...

2.soruya gelince matematikten anlamam, sayılarla aram iyi değildir o nedenle joker hakkımı kullanmak istiyorum :))

hep dedi ki...

Bu dünya artık bir büyük BBG evi Abicim. Hepimizin genetik kodunu, ciğerimizi biliyolar:)))
Buzzdur,tıwitırdır, mesincırdır, hep beraber feystirip gidiyoruz işte.
Tvlerde üç maymunu oynayan medya maymunlarını da, burnunun dibini göremeyen aymazları da, öküzleri de Allah bildiği yapsın!

egemavisi dedi ki...

Nerden ne kadar gelecek diye düşünüyorlardır muhtemelen. Yoksa çok mu kötü niyetli fikir yürüttüm.