Cuma, Ocak 08, 2010

Death-Book

Ölen kişilerin, facebook'taki arkadaş listemizde kalmaları doğal.

Dün gece konuyla ilgili geçen bir diyaloğu iletmek isterim sizlere...

- Abi, sen bu bilgisayar işlerinden iyi anlıyon. Bi'şi sorcam. Rahmetli Ahmet abiyi facebook'tan silmenin bir yolu var mı?

-Yok. Ancak şifresini bilmek gerekir. Neden ki? Arkadaşlarından kaldır eğer çok rahatsız oluyorsan.

-Arkadaşım değildi zaten.

-E, neden rahatsız oluyorsun.

-Abi, sağ tarafta her gün fotoğrafı çıkıyor, 27 arkadaşınız ortak, Ahmet abi'yi eklemek ister misin diye... Moralim bozuluyor.

-E iyi ya işte, gönder bir arkadaşlık isteği. Bir daha çıkmaz orada.

-Abi, ya kabûl diye cevap gelirse...

- .... ....

8 yorum:

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

la havle vela kuvvet.. arkadasa asil davet gece kabuslari ile gelmeye baslayacak muhtemelen... nasil sinirleri bozuk bir toplum olduk yaaa...

hep dedi ki...

Mail adresleri gibi bu türden hesaplar da kişinin mamelekinden (malvarlığından) sayılıyor ve ancak vasiyetname ile bırakılmış ise ilgili şirket tarafından mirasçılarına şifresi veriliyor gibi bir bilgi kalmış hafızamda. Ama sanırım hekırlar için mesele değildir şifreyi kırmak. Aslında bu çok yönlü insanın kafasını karıştıran bir konu. Etik olarak ne kadar doğrudur birinin ölümünden sonra hesabına girip özelini öğrenmek, bu tartışılır tabi.
Devir öyle bi devir ki herşeyin geyiğini çevirmek mümkün muhabbette. Yani bu diyaloğu "bir tanıdık,rahmetli bir arkadaş" gibi gerçeklerden uzak bir şekilde fıkra gibi anlatıyor olsaydın hepimiz gülümserdik buna şüphe yok, zira son cevap fırlamaca:)

aysebebek dedi ki...

Haahahhah!! Gülmekten alamadım valla kendi mi!!! Sowwwyyy!!

Deniz dedi ki...

Bu bana Cem Yılmaz'ın korkusunu hatırlattı.

Gülmekten ölen adam vardır Cem Yılmaz gösterisinde.
Katılarak gülme + açık hava tiyatrosunun en tepesinde oturma + yer çekimi... sonu malum. "Allah rahmet eylesin de" diyor Cem Yılmaz, "adam ya öbür tarafta reklamımızı yaparsa sıçtık o zaman" :)
Bu da benzer bir korku. Ama bu blogda gezinmiş biri de allah korusun hakkın rahmetine kavuşursa ve öbür tarafta bloğun reklamını yaparsa o zaman da sen sıçtın Abicim... :))

Vladimir dedi ki...

İyi ki şu feysbuka girmedim hiç. Ölsek resmimiz kalacak geride. Blog da kalır valla. Napsak? :(

Basak dedi ki...

Kalsın yahu, sanal alemde de izimiz kalır. "Ahmet abi was here" şeklinde...

La Santa Roja dedi ki...

Facebook yönetimi aktif olmayan hesapları silse diyeceğim de niye yapsın ki, ne kadar fazla hesap o kadar müşteri demek.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

:))Fıkra gibi olmuş.