Çarşamba, Ekim 21, 2009

Müslüman mahallesinde domuz eti satılır mı?



Konuyla, ilgili-ilgisiz, yetkili-yetkisiz, konunun uzmanı-acemisi, herkese; soru önergesi olsun, gensoru olsun, safça bi soru olsun, veriyorum efenim. Hiç utanmıyorum, çekinmiyorum ve yekten soruyorum:
Domuz aşısı vurulmak dînen caiz midir? Biliyoruz ki bi şeyin aşısını vurulmak demek o şey'in bi zerresini (katresini) vücudumuza zerketmekle o şeyin tamamına karşı savunma mekanizması geliştirmek demek. Aha da bu tıbbiye öğrenimi görmeyen birinin aşı tanımıydı. Beğenmeyen mekteplerde uygulanan müfredata bu konuda zerk yapsın , ben vaktiyle maarif vekaletinin (yeni dilde milli eğitim bakanlığı) caiz gördüğü müfredatın bir eseriyim efendim. (Beğenmeyen müfredatı değiştirsin). Diyanete doğum kontrol hapı dinen caiz midir diye soran zihniyetten birilerinin bu konuda soru sormak aklına gelmedi ise onlara da tercüman olayım ve sorayım di mi ama, yalan mı ya?
Domuz eti yemeyiz etmeyiz. Ne demeye bu domuz gribi denen illet taaa bilmem nerelerden çıkıp gelip bizi hasta etsin? Hadi etti diyelim bunca sene dinen caiz değil diye, domuzun etinden-sütünden-kılından-tüyünden sakınırken, ürünlerin ambalajlarında son kullanma tarihinden evvel "bu üründe domuz mamülü yoktur" ibaresi ararken, bu aşıyı vurulunca dinden çıkmış olmaz mıyız?
Ne diye hiç bir ülkede denenmemiş aşının uygulandığı ilk ülkelerden biri olacak mışız ki? Ne yani globalleşen dünyamız bizi çok mu seviyo da soyumuzu koruma altına almak istiyo? Bu nasıl bi perhiz, nasıl bi lahana turşusu? Hem olacaksak biz de Merkel' e yapılan özel aşıdan oluruz, bu nedir böyle ? Merkel' e başka bize başka aşı da neymiş? Politikacılara var da, bize yoh mi? Parya mıyız biz?
Tabipler birliği uyuyo mu, yoksa bu konuda da mı bi birliğe varamadılar yine? Tabipler bile bi birliğe varamadılarsa, biz domuz gribi olunca "lokman neylesin yürekte yara" mı demeliyiz ?

8 yorum:

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

Valla Obama'da aşı için sıraya girmiş ABD Fud and Drag Edministreyşın'ın açıklamasına göre...
Merkel'in vurulacağı aşı beni açmaz, ben Obama2ya vurulacak olandan isterim.

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

Valla Obama'da aşı için sıraya girmiş ABD Fud and Drag Edministreyşın'ın açıklamasına göre...
Merkel'in vurulacağı aşı beni açmaz, ben Obama2ya vurulacak olandan isterim.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Ya hakkaten domuz asisi caiz midir degil midir tartismasi baslamadi mi daha memlekette?? basladi da ben mi kacirdim?? eglenceli olacak izlemek...

hep dedi ki...

Satarlar satarlaaar, salyangozu da domuzu da satarlar bunlar bize. Biz aldıktan sonra, niye satmasınlar...

ABİ dedi ki...

nereden buldun me-merkel'in bu fotoğrafını ya... bakıp bakıp gülüyorum vallaha...

andelib dedi ki...

@Kubilay, haklısın ben de Obama' nın aşısından istiyorum. Sıraya girmiş ya, yazık, kuyruk çok uzun mudur ki acaba :))


@Gulteinen şimdi baktım bu konu tartışılmış da biz kaçırmışız, 13 Ekim'de
Din İşleri Yüksek Kurulu başkanının bir açıklaması var, şöyle demiş:
"Domuzun bedensel yapısıyla virüs arasında bir ilgi ve benzerlik yok, olsa bile sonunda ölüm tehlikesi varsa domuz etini yemek bile caizdir"

@Hep, doğrusun biz elimizdeki iyi şeyleri yok pahasına satıp, onların ikinci ellerini dünya parayla almaya bayılıyoruz nedense, yabancı hayranlığı diycem az ve hafif kalacak.

@Abi, fotoğrafa ben de bayılıp, Merkelle ilgili haberin yer aldığı haber7com' dan aşırdım :))

Vladimir dedi ki...

Yok mudur bu meretin bir duası ya da muskası. Aşı dediğin gavur icadı domuz desen gavurun önde gideni. Daha bizi bozmıycak bir yoldan dirensek dinen caiz olur sanırım. Eskiden Tayyar Altıkulaç vardı bu konularda biz aydınlatırdı. Şimdi hepten karanlığa gömüldük. Olmuyor böyle, günler geçmek bilmiyor. :p

nilly'nin dünyası dedi ki...

Çok şeyler yazdım ama hepsini sildim...hadi kızım dedim aşı olmayacağını söyle yeter..
Merkel e bakınca yetiyor ana fikir.Helal olsun konuya uygun resim abi.
Nilly