Cumartesi, Haziran 13, 2009

WC

Adamın bir kaç günlük kirli sakalı ve buruşukluğundan kalitesi farkedilemeyen keten gömleği, kendisini olduğundan yaşlı ve yoksul gösteriyordu. Ona dışarıdan bakan birisi, bu sahil kasabasında bir sürü inşaat yaptığını, iyi para kazandığını anlayamazdı. Hayatı ve espriyi çok sevdiğini de.

Cumartesi gecesi, eşi ve arkadaşları ile haftasonu yemeğe çıkmışlar, sahilde sıra sıra dizilmiş rakı-balık mekânlarından birinde güle oynaya sohbet ediyorlardı. Sekiz-on kişilik masada hakim olan oydu ama. Anlatıyor, güldürüyordu. Her zamanki gibi.

Bir kaç saat sonra, "Ayaklarım uyuştu, şöyle on-onbeş adım atayım. Hemen dönerim." diyerek kalktığı masadan, insan kalabalığının içine karışmış, iyot kokusunu içine çekerken, mehtap ve yakamozlara bakarak parke taşlı yolda yürümeye başlamıştı. Yüz metre bile olmamıştı, "Yeter, döneyim." diye düşündüğünde.
Cami'nin yanında "WC" yazısını gördüğünde farketti, çişinin geldiğini.

İçeri girdi. İki floresan lambadan biri göz kırpıyordu. Kapının hemen iç tarafında, üzerinde bir kolonya, bir para tabağı ve bir gazetenin durduğu masanın yanında kimseler yoktu.
Çişini yapıp ellerini yıkadıktan sonra, cebinden çıkarttığı bir lirayı tabağa koyduğu sırada gözü gazetedeki bir ihâle yolsuzluğu haberine takıldı. Önemliydi kendisi için. Gazeteyi açtı, farkında bile olmadan oturdu masanın yanındaki kırık dökük iskemleye.

"Açık mı tuvalet?" diye soran dört delikanlıya, kafasını kaldırmadan "Açık, açık." diye yanıt verdi. Çocuklar işlerini bitirdiklerinde adam da gazetedeki haberi okumayı bitirmişti.
Ama piç'lik içinde vardı işte. Onlara kolonya ikram etti. Dört lira paralarını aldı. Kendi bıraktığı liranın yanına koydu hepsini. Yalnız kaldıktan sonra, gazeteyi toparladı. Karısının ve arkadaşlarının olduğu restaurant'a doğru yürümek için helâdan çıkarken göz kırpan floresan düzelmişti.

Az önce tuvaletten çıkan dört delikanlı bir dondurmacıda şakalaşırlarken üç beş metre arkalarından geçen adamı farketmediler bile.

Yaklaşık on dakika sonra, delikanlılardan biri diğerlerine "Şşşşuna bakın lan." diyerek sahildeki masalardan birini gösterdi. Biraz evvel tuvalette para verdikleri kirli sakallı, buruşuk gömlekli adam, kalabalık masalardan birinde, iki bakımlı kadının arasında rakı içiyordu. Çocuklar şaşırmıştı.

Adam, delikanlıları farketmiş, şaşkınlıklarına şaşırmamıştı. El salladı onlara.

Büyük yüzüklü karısı "Kim onlar?" diye sorunca, adam tüm masaya anlattı olanları.

Erkekler ve kadınların bazıları güldüler. Adamın karısı ise "Pazartesi sana bir psikiyatristten randevu alıcam." diyerek masayı terketti.

* * * *

Doktor sizsiniz.

Bu kadın size geldi. Ve olayı anlatarak "Eşim için randevu istiyorum." dedi.

Ne düşünürdünüz? Ne derdiniz? Ne önerirdiniz?

13 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Ben kadına şunu derdim: "Bu kadar muzip, hayat dolu ve kompleksiz bir adamla evli olduğunuz için dünyanın en şanslı kadınısınız hanımefendi. Eğer onun bu davranışını garipsiyorsanız ya da utanç verici buluyorsanız size tavsiyem şu olacak: onun için değil kendiniz için randevu alınız." :)

7.oda dedi ki...

kadının hareketi çok anlamsız.. sadece bu geceki olaya bakarak yorum yapmamız doğru olmasa da...
(kimbilir o noktaya gelinene kadar neler yaşandı??)

aydan atlayan kediye katılıyor..
doktorla seansı adamın değil kadının yapması gerektiğini düşünüyorum :)

jubelum dedi ki...

Eşinizin tüm yaptıkları ne kadar sağlıklı gösteriyor dilerseniz sizin için ne yapabiliriz onu planlıyalım

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Ben polemige girmez hemen bir Pasiflora yazardim... Bir daha gelise de Zanax...

ki abiyi rahat ettirelim; o burusuk gomlekli komplekssiz abilerden cok lazim bize :-)

Çınar dedi ki...

Merhaba;
Kadının geldiği psikolog ben olsaydım; " komplekslerini aşmış, hayatı ti ye almayı başaran, mutlu bir insanın benimle bir işi olamaz, ama böyle bir eşe uyum sağlayamayan size, bir randevu vermek isterim" derdim...

egemavisi dedi ki...

Belki Hipokrat yeminiyle ters düşer ama sırf o adamla tanışabilmek için randevu verirdim.

cinar dedi ki...

7. Odaya katılıyorum. aslında bu tepki çok anlamsız geldi bana da. ama daha öncesi için vardır bir şeyler diye düşündürdü beni. sadece bu olayı düşünürsek bence de adam gayet muzip yani, masayı terkedecek ne var ki? :)

Adamınbahtsızkarısı dedi ki...

Nerde kaldı bu adam yine? Gittiği yerden dönmeyi bilmez ki zaten. Biz masada O' nu beklerken ne diye tuvalette bu kadar oyalanıyo, sorumsuz n'olucak! Hah geliyo, onca ütülü gömleği varken ne diye bu kırışık gömlekle çıktığını anlamadım, insan bi traş olur, şu hırpaniliğe bak!......
Ne? niye? nasıl? Tanrım çocuklar hakkında ne düşündü kimbilir? Kesin parayı kendisine alıkoyduğunu düşünmüşlerdir, "deli bu adam" demişlerdir, rezil olduk. Hiç normal insanın yapacağı şey mi bu? Yap çişini, elini yıka çık gel, masada arkadaşların, eşin beklerken onca zaman gazete okuyup, zavallı çocuklardan 1 TL' lik tuvalet için 2 TL almak da neyin nesi? Komik mi şimdi bu? Bütün hayatım bu adamın saçmalıklarını izlemekle geçti. Psikolojik sorunları var bu adamın. Dikkat çekmek için yapmadığını bırakmaz. Bıktım artık bıktımmm!

Tabiat Ana dedi ki...

dışı seni içi beni yakar der annem tam o hesaplık işte bu iş :)

Vladimir dedi ki...

Bence hem hoş, hem tuhaf bir olay. Bu derece büyütülmesine gerek yok. Hatta ileride anlatmak için de eğlenceli bir anı. Psikiyatrist olsam, sadece bu veri ile hareket etmezdim. AMa kadını da bu derece ufak bir olaydan rahatsızlık duyuyor olması ile ilgili kendisini bir kez kendi kendine sakince sorgulamasını öneririrdim.

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

Ben kaddın için randevu veriridim. Adam normal yahu...

mahallenin delisi dedi ki...

ben doktor olsaydım, eşleri bir arada dinlemek isterdim =) illa bir evveliyatı vardır ki, kadın da en sonunda "sana bir doktor lazım" diye tepki vermiştir.
ha eğer kadın, burda herkesin okurken gülümsediği bir hikayenin sonunda durduk yere böyle bir tepki verdiyse, kendisiyle başbaşa bir kaç seans daha yapılabilir tabi... neden olmasın?

Haccecan dedi ki...

Eşler arasında ilişki umuma açık değildir. Kadını psikiyatriye yönlendiren ve kadını bu noktaya getiren bilinmeyen konularında olduğunu düşünürdüm.
Ama sadece bu yazıdan çıkartacağım sonuç ise adam gayet normal. Onun gibi insanlarla tanışıp beraber güzel günler geçirmeyi isterdim...