Cumartesi, Ocak 03, 2009

Neşeli hafta sonları olsun..

Adam 30 Aralık günü arkadaşına soruyor; "Yarın n'apıyo'sunuz?"
"Neden ki?" diye soruyla yanıtlıyor arkadaşı...
"E, yarın yılbaşı gecesi ya.."
"Olm, yarın gece nası olsa geçer. S.ktir et bir günü, sen kalan 364 günü nası geçircez bi onu sor bakalım."

* * * *

Bu veciz :) kısa hikâyeden sonra bir tecrübemi sizlerle paylaşayım da unutmayayım...

Kaynana dili denen üfürmeli-üfleyince uzayan yılbaşı şeyleri var ya...
Çocuğunuz kabız olduğunda, tuvalette otururken, verin bak bi, ikinci üfürükte çocukta rahatlıyor, sizde.

Saygılar.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

çocuğum olunca deniycem :D

Haccecan dedi ki...

yılbaşında eğlenecez diye kuduran insanlara şaşıyorum... ömrümüzden bir yıl daha gidiyor diye üzülmek mi gerek , ne yaptım, ne yapacağım diye sorgulamak mı gerek diye düşünmek gerek belkide...
saygılar abi...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Agbi, takim farketmez dii mi? Yanlis bir sey yapip cocugu daha da kabiz etmeyelim sonra :)))

Alemsiniz vesselam:)

Adsız dedi ki...

o diğilde siz bunu nasıl keşfettiniz ben onu merak ediyorum :D

Brajeshwari dedi ki...

Çok ciddiyetle sayfanıza geldim. hala gülüyorum:)

sevgilerimle...

ABİ dedi ki...

@SananaAki BaNAneSaN,Haccecan, Kremali'nin Annesi, Brajeshwari.

*Sevgili SananaAki BaNAneSaN: Umarım istersin ve olur.. Keşif ise şöyle oldu. Yılbaşı günü Lina içeride bu zımbırtıyı üflerken aşağıdan iki defa zort yapınca, ben bunun faydalı bir araç olabileceğini düşünüp, tuvalette iki defa denettim. Böylece kaynana dilinin aslında insanları mıçırtabileceğini bile keşfetmiş bulundum. Öğrenmenin yaşı yoktur di mi?
*Sevgili Haccecan, ben aynı şeyi askere gidenlere söylemişimdir hep.. "Yaw nasıl geçecek şu kadar ay/yıl?" diyenlere "Askerliğin bittiğinde o kadar zaman yaşlanmış olacaksın.." derim. Keşke o yıllara dönüp tekrar uzuuun bir askerlik yapabilsem ben mesela..
*Sevgili Kremali'nin Annesi.. Takım rengi farketmiyor.. Ama kabız durumunda genel renk koyudur tecrübelere göre..:) Siyah Beyaz en ideali bence.. GS.li olmama rağmen..
*Sevgili Brajeshwari.
Neden büyük bir ciddiyetle geldiğini anlamış değilim. Aslında çoğu uğrayanlar belli bir mesafede olduğumu düşünerek "Saygılar" gibi kelimeler kullanıyor. Ya aslında ben samimiyeti çok seven, çok çabuk iletişim kurabilen bi adamım.. Taam yaş elli oldu ama tanıyanlar yaşımı göstermediğim gibi kafamın henüz onbeş yaş civarında olduğunu iyi bilirler.
Sık sık uğra.. Beklerim.

Hepinize çok sevgiyle..

Geveze Kalem dedi ki...

Şimdi şöyle ki, 7 ocak tarihli postun müziğini tıklayıp (ki onu yazı bittikten sonra tıklamıştım) ardından bu postu okumaya başlayınca, nasıl desem hoş oluyor yani.:)))

Ayrıca bu fikir bana yeni bir fikri çağrıştırdı. Bu velet milletinin dolu burnunu boşaltmak da zordur ve de boşaltmazsanız sonrasında feci 'baş ağrısı' yapar. (Bkz. ortakulak iltihabı vs.) Şu pompalarla da çektirmiyor bizim oğlan. Belki bunu bir şekilde kullanıp burnunu silmeyi başarabilirim.:)Teşekkürler...