Cuma, Kasım 14, 2008

BONJOOORNO!

Dün gece bir arkadaşım anlattı..
Gıda çarşısında bir minibüsün içinde İtalya'ya geldiklerini zanneden 17 Pakistan'lı mülteci bulunmuş..
Arkadaşım bu bilgiyi, minibüs boşaltıldıktan sonra başında nöbet tutan görevliden öğrenmiş.
Ne kadar doğru bilemem..
"Adamların hâli çok feciydi." dedi.. Tirtir titriyorlarmış hepsi. Acınacak bi'şey bu, tamam.

Ama komik bi'tarafı var. Kızsanız da yazacağım..

Dedim ki; "Şöyle minibüsün kapıları açıldığı sırada, bizim polis ve zâbıtalardan oluşan bir koro, hep bir ağızdan (Bonjoooorno!) diye bağırıp, hemen arkasından yandaki şarkıyı şööle eller havada, hafif bir saygı üslûbu içinde söyleseler, ne eğlenceli olurdu, değil mi?"
Lö şatamiii kantaaaaree..

Kabûl ediyorum. Ben kötü bir adamım..

5 yorum:

Vladimir dedi ki...

Kİmbilir ne hileler ile kandırıldılar ve kimlere kaç para bayılıp taaaa Gıda Çarşısına getirildiler. BU suçu işleyenler yakalansa ne ceza alacak acaba? hafiftir ben söyliyeyim, öyle bir yabancılar hukukumuz var ki evlere şenklik, çözebilene aşkolsun. bu ülkede çalışma izni olmadan çalışan yabancı sınır dışı edilip bir yıl ülkeye sokulmuyor, tekrarlarsa beş yıl ceza alınıyor. Ha adam ha babam yabancıları izinsiz çalıştırıyor ikamet tezkeresini çalışam izni diye yutturuyor zavallılara. Suçu ısrarla tekrarlayan şirket ya da iş adamının işleri tasfiye edilmeli kanuna bakarsanız ama uygulanmıyor, sınırdışı edilen kimsenin masrafları işverence karşılanmalı yine kanuna bakarsanız ama karşılanmıyor parası yoksa aylarca bir nezarethanede tıkılı kalıyorlar. Hukukumuz 21. yüzyılda biraz acınacak halde. Avrupa birliğine girecek miyiz sahiden? girdik diyelim ne olucak hukukumuzun hali? Bunca yıllık hukukumuz var? pardon? Ne? Nekuk?

Asortik Krep dedi ki...

Ülkemizde çalışma izni için başvuran yabancılara da bu izin yaklaşık 1-1.5 sene gibi bir zamanda zor çıkıyor..Bu arada da çalışması yasak olan bu insanlar para kazanmak için kaçak çalışıyorlar.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

abi.
kara mizah bu.

ama sonucta mizah :-)

bariisss dedi ki...

komik bi adamsın aynı zaman da :)

ABİ dedi ki...

tişkür ederüm aplalarım, abilerim..