Cumartesi, Ekim 18, 2008

ŞAMPANYA ve SALÇA

Sabah uyandığımda,
makinadan yeni çıkmış, çok kıvam ısıda olan katkısız ev yapımı ekmeğin üzerine sürülen, buzdolabından yeni çıkmış soğuk yayık tereyağının ağızda bıraktığı ısı farklılığı ve lezzet bileşimi hissi beni ne kadar mutlu ediyorsa,
gece uyumadan hemen önce içilen şampanya ve yenilen acı çikolata bileşiminin beyaz saten yastığın üzerinde bıraktığı koyu salya lekesini görmekte o kadar mutlu ediyordu.
* * * *
Sabah uyandığımda,
kömür alamadığımdan dolayı ısıtamadığım evimizin soğukluğu ile yatağında masum uyuyan çocuklarımın sıcaklığının ilintisi beni ne kadar mutsuz ediyorsa,
gece uyumadan hemen önce son dilim ekmeğin üzerine kurumaya yüz tutmuş salçayı sürdüğüm bıçağın tezgahın üzerindeki görünümü de o kadar mutsuz ediyordu.

3 yorum:

Kremali'nin annesi dedi ki...

Ve biz bu ikisiyle ayni gezegende uyuyup ayni gezegende uyaniyoruz...

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

kisacik ama patlyacak kadar dolu bir yazi.
annem vita yagi ile aksam yemegini yaparken kimyonlu, salcali ekmegimi kapip camurlu ellerimle kendimi tekrar sokaga atisim geldi aklima.
cocukluguma dondum.
cekileyim.

Vladimir dedi ki...

Kısacık bir yazı ama yoğun bir nostalji içeriyor. Üstelik yorumlardaki nüanslar da cabası. Vita yağı deyince aklıma mahallemizdeki vita kutuları içinde yetiştirilen süs biberleri, ve sonra da akşamüzerleri ekmeğin üzerine sürülen salçanın kokusu geldi. :))