Perşembe, Eylül 18, 2008

Kadın-erkek ilişkilerinde Gazozoik Sorunsallara Analitik Yaklaşımlar

Ne erkekler marstan ve ne de kadınlar venüsten. Hiç ilgisi yok. Kadınlar ve erkekler dünyadandırlar ve ancak ne yazık ki gazoz ağacının dibinde buluşurlar.
Doğrudur; alkol bütün kötülüklerin anasıdır. Lakin bu gazoz denilen kimyasalın kötülükle olan irsiyet bağını da unutmamak gerekir. Çünkü bakınız gazoz icat oldu mertlik bozuldu. Aslında unutulmaz Türk filmlerinin unutulmaz yönetmenleri defalarca “ Soğuk bir gazoz ister misin yavrum?” şeklindeki Nuri Alço repliği ile bu mühim konuya temas ettiler ama, bizim kör toplum bu sorunsala da ötekilere olduğu gibi gözünü kapamayı tercih etti.
Oysa biraz uyanık davranılıp vaktinde yurttaki tüm gazoz fabrikaları kapattırılıp, yurt dışından ithali ve yurda girişi de yasaklansa idi, bir çok ahlâki erozyonun önüne zamanında geçilebilecekken, bu yapılamadı. Büyük bir aymazlık içerisinde gazozun günün her saatinde ve her yerde kullanımına izin verilmek sureti ile bir çok suçun ortaya çıkmasına zemin hazırlandı. Dahası böylelikle kadın-erkek ilişkilerinde çözümsüzlüğe varan büyük bir gedik açıldı.
Vaktiyle gazoz imalatına ve satışına son verilmiş olsa idi ; ne N’alço bunca temiz genç kızımıza leke sürebilecek, ne Bedri güzelim Müjde Ar’ın gazozunu açabilecek, ve ne de ahlak timsali 78 yaşındaki yazarımız Hasan Üzmez on dört yaşındaki sabiyi taciz edecekti.
Alkolden önce Gazoz satışına yasak getirilmelidir. Genç kızlarımız ve çocuklarımız gazozlu kişilerin insafına terk edilmemelidir.
Gazoza hayır!

12 yorum:

cinar dedi ki...

Gazoz dedin de aklıma Safranbolu'nun Bağlar Gazozu geldi yahu :) Ama o Alço'nunkilere ya da üzmezinkilere benzemez tabi. Nuri Alço da uzman görüşü bildirmiş! Ben daha ne diyeyim ki :)

Tabiat Ana dedi ki...

Hadi Nuri alçoya alışmıştık,güler bile olmuştuk Müjde Ar'ın yaptığı neydi ve nedendi hiç çözemedim(reyting kaygısı olduğundan şüpheleniyorum ama) Hasan Üzmezi ise konuya dahil bile edemedim ne saçmasapan bir açıklama ne saçmasapan bir adam.
gazozdan soğudum valla.

ABİ dedi ki...

Sevgili Andelib,
özlemişiz yani..

Bu arada hani bilgi niyetine,
Türkekırgın ve benim bir ortak noktamız, çocukluğumuzun bir gazoz fabrikasının yanında geçmiş olması, dolum sesleri içinde (tıssss, pıısss) büyümüş olmamızdır.
Bu yüzden bize ihtiyatlı yaklaşılması önerilir..
Üzerine üstlük birde benim duvardan atlayıp kasası ile birlikte gazozları arakladığım düşünüldüğünde.. özel dikkat isterim..
Sevgi-saygı..

andelib dedi ki...

Abi, N'alço'yla uzaktan da olsa bi akrabalık, hemşehrilik filan olmasın sakın:)))

ABİ dedi ki...

ben direk fabrikadan yetişmeyim, sevgili Andelib..:)

Vladimir dedi ki...

Eskiden Cincibir, sen-sun gibi daha masum gazozlar vardı kullanıcı dostuydular. tüketenlerin namusuna halel gelmiyordu. şimdi gazoz bile şişeden değil pipet isimli bir nevi edevat yardımı ile içiliyor.

7.oda dedi ki...

kampanyayı destekliyorum ahahaha :)

hep dedi ki...

Veriler ve varılan sonuçlar pek yerinde, pek analitik bi yaklaşım:))
Abi, onca gazozu kime içirdin sahi?:)))

ABİ dedi ki...

ben Perihan hanım teyzelerin, Vildan hanımların elinde büyüdüm..:)
karşılıklı içişiyoduk işte..

Arzu Pınar dedi ki...

ben ice tea ye de karşıyım.

ABİ dedi ki...

ahhhhh arzu pınar.. son kozumu elimden aldın.. oysa, birisine "bak hayatım, bu gazoz diil, green ays tii hemi de.. sağlıklı" diyerek..
tüh..:)

egemavisi dedi ki...

Gazozuna oyun oynamak da yasaklansın! :P