Pazartesi, Ağustos 18, 2008

Belediyecilik Budur

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dünyada bir ilki gerçekleştirmiş. Basın bülteni ile Kentsel Dönüşüm ve Deprem “ÖNLEME” çalışmalarını açıklamış. Yazı içeriğinden depremi nasıl önleyecekleri pek anlaşılmıyor ama vardır bir bildikleri. Depremi önlemeye çalışıyorlarmış ya, önemli olan bu. Japonlar ders alsın bizimkilerden :)

Bahreyn Krallığı Manama Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Taha El Şeyh ve beraberindeki heyet üyeleri, İ.B.B. Zabıta Daire Başkanlığı'na yaptıkları ziyaret ile İstanbul'da yürütülen zabıta hizmetleriyle ilgili bilgi almışlar. Bayreynliler de ders alsın bizimkilerden.

Suudi Arabistan Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı Dr. Abdelgader Al-Fantookh, İ.B.B. Trafik Kontrol Merkezi'ne ziyarette bulunarak teknik sistemlerle ilgili bilgi almışlar ve beğenilerini dile getirmişler. Suudiler de ders alsın bizimkilerden.

Son olarak belediyecilikle ne ilgisi var diyebilirsiniz ama İ.B.B. nin
sitesinde yemek tarifleri bölümü de yapılmış ve sadece bir adet tarife yer verilmiş. Çorbanın adı: “ACEM ” çorbası. Yemek yapmayı düşünenler de ders alsın.

Durmak yok yola devam.

1 yorum:

Vladimir dedi ki...

Depremi önleme... :))

Neremle güleceğimi bilemedim. parantezli iki nokta üstüsteli güldüm.

İstnabul'a gidip de önünden her geçişimde, her geçişte artık daha da çok saraya benzeyen "afet merkezi"ne bakıp bakıp gülüyordum zaten.