Çarşamba, Ağustos 08, 2007

Yorumsuz...

Prof. Süleyman Ateş, Kuran-ı Kerim yüklenen iPod’ların kullanımına ilişkin tavsiyelerde bulundu. Ateş “Eğer o iPod’da klasik Türk musikisi ve tasavvuf müziği varsa aynı alete Kuran-ı Kerim’in eklenmesinin bir sakıncası yok. Ama insanları şehvete kışkırtan, dine aykırı müzikler varsa aynı cihaza Kuran-ı Kerim’i yüklemeyi doğru bulmam. Çünkü Kuran’a saygısızlık olur. Biri şehvete diğeri ruhaniyete sevk ediyor. Cihaz bozulduğunda ise bir yere gömmek ya da yakmak gerekir. Çünkü Hz. Ömer zamanında da yıpranmış mushaflar (Kuran’ın kopyaları) yakılmış. Bu nedenle çöpe atılmamalı, saygı gereği yakılmalı. Kuran’a saygı bunu gerektirir.”
Alıntı. 08.08.2007 tarihli Vatan Gazetesi

9 yorum:

ABİ dedi ki...

Prof.Ateş az söylemiş.. Ben internete bağlı olan bütün bilgisayarlarda bir şekilde hem ruhânî hemde şehvete kışkırtan bilgiler olmasından dolayı, tüm bilgisayarların yakılmasını istiyorum.
Tabi saygı gereği..
Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Abiye katılıyorum,bu bilgisayarların yakılması sonucu yangın çıkacak olursa sönsün diye de yağmur duasına çıkılmalı ayrıca.

Adsız dedi ki...

1987 yillarinda Aids den ölen bir adam cinko tabuta konup+kaynak gömülmüstü oralarda... Bu Prof. S. Ates ozamanlar imam di herhalde...
Iyi günler.

Unknown dedi ki...

Yani kısaca bu karmaşık "yakma" "gömme" işleri ile uğraşmamak için Ipod'a dua değil, bolca porno, heavy metal ve secret tape yüklüyoruz. Mutlu yaşıyoruz...

KUGUU dedi ki...

bu arada onceki hikayenin sonu kaynamasin lutfen ABI. yazildi da ben mi gormuyorum yoksa? durun bir daha bakaym o postaya.

KUGUU dedi ki...

Evet yazmissin, okudum ogrendim Yusuf/Yunus(?)Beyin macerasini ABI. Y.'u denince aklima baska isimler gelmedi.

hep dedi ki...

Yakup da olabilir :)

Espresso dedi ki...

Aaa, en sevdiğim oyun başlamış..
Sevgili dostumuz Türk di mi..??
Yağmur, Yavuz, Yurdakul, Yakut.
Ya da Fransız mı? Yvon, Yunanlı mı yoksa? Yorgo, Belki de Yanki Yul:), Umarım Çin'li diildir Yong..:))))
(Körüklüde alev topu gibi arkaya koşan bi Çinli görsem, n'aapardım bilmiyorum:))))))))))))

7.oda dedi ki...

ben de ozzy ye katılıyorum. yaşasın rock müzik. ateş mateş içinde müziğin yakmaya gerek yok :)