Perşembe, Temmuz 26, 2007

Elveda Atatürk..

Beyrut'ta yaşayan, 67 doğumlu bir Hollandalı gazetecinin bloğunda yazmış olduğu Bu yazıyı mutlaka okuyun.. (Bir fikir ya da teori olarak tabi.. İllâ doğru anlamında değil..)
Sağol Fındıklı.::))

2 yorum:

B dedi ki...

Evet güzel tartışma. Fark ettiyseniz Dünya'da imajımızda biraz kayma oldu. Artık "ılımlı islamcı"ların iktidarda olduğu, laiklerin "azınlıkta" olduğu bir ülke imajı çiziyoruz. Avrupa Birliğinde "teokratik bir devlet AB üyesi olabilir mi?" sorusu boşuna sorulmuyor. Erdoğan AB için daha fazla bastırabileceğini sanıyor. Ancak Avrupalılar ikili oynamayı sever(kızmanız için söylemiyorum-bu davranışa uyum sağlamak gerek). Yakın zamanda türban serbestisi konusunda hüsrana uğrayan Hayrünisa'nın kulağına küpe olsun diye söylüyorum.

B dedi ki...

Hatırlarsanız eski dönemlerde, merkez sağ ve solun koalisyonları iktidardayken Avrupalılar "ama dinci bir azınlığınız var ve AB'ye karşı, bunları nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz" diye bizleri köşeye sıkıştırmaya çalışırlardı. Yani AKP'nin(sözde mazlumların) iktidara gelmesi onları daha sempatik yapmıyor. Böyle bir Türkiye'yi AB istiyor mu? soru ve sorun bu. Bence istemiyor ve tırsıyor. Potansiyel intihar saldırıları yapacak militanları almak istemiyor. Türk bir kez daha kendi yolunu dinamitledi ve o dinamitleri PKK döşemedi.