Pazar, Ocak 28, 2007

Kısa özgeçmiş..

"Türkler Ergenekon’da 1071 yılında Malazgirt Savaşını yaparak Osman Bey liderliğinde Pontus Rum İmparatorluğunu Ege denizine döktüler. İstanbul’a karadan gemilerle saldırdık ve aldık. Bizans ve keza diğer Avrupa imparatorlukları yıkıldı. Gerileme devrine girdiler. Karanlık olaylar oldu. Daha sonra genişleyen imparatorluk dört bir koldan gelen atlı kuvvetlerle genişledi ve Araplar kalleşlik yapınca yıkılmaya yüz tuttu. O sırada matbaa'yı Türklerden almış olan gavur ırkı onu daha bir geliştirmişti ve bu sayede bazı Türk büyükleri lale yetiştirmeye kendilerini adadılar. Refah içinde yüzerken 4. Murat kıyafet değiştirip bir baktı ki herkes kendini içkiye vermiş, o da gitti ve nizamı ahlakı sağladı. Taa ki Venedik kapılarına dayanan barışçı Osmanlı orduları, yanlarında götürdükleri erzak bitmeye yüz tutunca geri dönmeye karar verene kadar. Bu, çöküşün başlangıcı oldu. Çünkü Piri Reisin haritalarıyla denizlere açılan kalleş Avrupa orduları yenildiğimizi sanmıştı. Böylece cesaretlendiler ve incirimize kibrit suyu döktüler. Balkanlar kaynayan bir kazan gibiydi. Onca yıl gözümüz gibi baktık, kalleşlik etmeye başladılar. Bazı savaşlar oldu. Bunlardan birinci ve ikinci dünya savaşlarına girmek istemeyen bizler, Almanya'ya yaptırdığımız gemi yüzünden başımıza bela aldık. Üstüne üstük onlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık. Bu aralarda bir yerde kurtuluş savaşı başladı. Kurtulduk. Harf devrimi oldu, şapka giydik, fes düştü kelle göründü. Amin."

Bunu A.B.D.den arkadaşım Emre göndermiş..
İzin alarak buraya yapıştırıveeedim..
Yorumsuz..

3 yorum:

B dedi ki...

Bu Amin herhalde son durumu anlatıyor di mi? AKP iktidarını yani. Gerçekten kısa ve öz. Türk'ün bir şey anlatırken/dinlerken sergilediği sabırsızlığı tek cümlede Ergenekon'dan fırlayıp Rum'u Ege'ye dökmesinden belli. Ya sabır, ya sabır, vah sabır, vah sabır.

Üzgeçmiş

Adsız dedi ki...

Öyledir, bir çırpıda yapar. Başkasının 50 yılda yapamadığı devrimlerinde hepsini bir çırpıda yapar. Öyledir bir çırpıdada dürer hesabı anadolunun bir ucunda ötekine zıplayıverir adamın tepesine. dürülenin kursagındada ah vah sabır kalır, kırılır.

B dedi ki...

Blogzap'ın kursağında kalan küfürlerin içinde patladığı kesin. Belli ki, Ogün Samast eğilimli linç kültürünün havasını koklamış. Bu tipler hep kaybedenler hanesinde kalma garantisini, sinir küpü iken ve elleri titrerken yazdıkları anlamsız mesajlardan verirler.