Bazı etleri pişiremezsiniz...
Ne kadar soslasan, ne kadar marine etsen, ne kadar bekletsen yumuşamaz...
Soğan suyuna da yatırsan, yoğurtta bekletsen, deepfreezede 20 gün tutsan nâfile...
O etin tabiatında vardır çiğ olmak...
Bonfiledir hâlbuki. Kıymetli bir parçasıdır hayvanın. Siz de o ete bir değer vermişsinizdir. Ama ağzınızda döndürürken çiğneyemedikçe, sizi yordukça, verdiğiniz değer ve ödediğiniz bedel için üzülürsünüz...
İşin en kötü tarafı da bonfilenin, bonfile olduğunun farkında olması ama çiğ kaldığını fark edemeyişidir.
Pazar, Ekim 31, 2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
birilerine mi gitti bu yazı:)
ama yine de anlamlıydı....
daha coookkk hazimsizlik cekecegiz...
daha coookkk hazimsizlik cekecegiz...
merhaba.. blogun direkt girişinde çalan şarkı nedir acaba? sözlrini arattım bulamadim.
merhaba.. blogunuzun girisinde calan sarki nedir acaba.. aradim bulamadim sözleinden.
@azuth, iki post altta albümün linki var..:))
güzel oldu bunu bilmek, sırf bonfile diye kıymet verdiğimiz çiğ et çok çünkü, acaba biz mi iyi marine edemiyoruz diyorduk:))
"cuk" diye oturmak diye bir deyim varsa. bu da bu kadar olabilirdi ancak.
Aceba bu bonfilelerin çiğnemeden, yorulmadan, boğulmadan çiğ olduğunu anlamanın bir yolu varmı ?
Yorum Gönder