Cuma, Aralık 14, 2007

Sümeyye'den son havadisler

Sümeyye'nin türbanıyla birlikte mezunu olduğum okulda okuması benim için utanç verici. Yani türbanlı bir Başbakan kızı olarak verdiği mesaj, oradaki diğer tüm başı açık Türk kadınlarının verdiği pozitif mesajı sıfırlıyor. Hadi bu bir yana. Bir de geçtiğimiz senelerde LSE'de "Türk Kürsüsü" adı altında Fethullah cemaatine yakın eğilimliler ve sözde liberallerden oluşan bir örgütlenme oluştu. Son yıllarda Amerikan tarzı imaj satmayı ön plana alan İngiliz yüksek öğretimi LSE örneğindeki gibi kan kaybediyor bence. Politikacı yakını transfer etmekle imaj artırılmaz. Kaldı ki, Sümeyye'nin İngiltere'de sözde "çeşitlilik"(diversity) politikasına katabileceği değerler örümcek kafasıyla sınırlı olacaktır.
(Tabi kafası paradan başka bir şeye basmayan fütursuz serbest piyasa tutkunları için bunlar bir şey ifade etmemekte. Dolayısıyla resim karesinde de görebileceğiniz gibi, normal hayatta asla bir arada oturmayacak tipler, gülücükler saçıyor. Sümeyye ile aynı yağda kararmaları dileğiyle.)

Okuyacağınız makale'de orada yaşayan Türkleri özetleyen bir cümle var ki buraya taşımadan edemedim. Zaten biz her yerde böyleyiz de neyse... Buraya peyst ediyom: "Funda Pepperell, Türk milletinin birbirine destek olmadığını, bugünlerde yalnızca köstek olduğunu ifade etti ve işbirliği içinde ve birbirlerine destek olarak, seçimlerde daha fazla Türk aday çıkması gerektiğini söyledi."

http://www.avrupagazete.com/avrupa.asp?Id=6096

Hiç yorum yok: