Salı, Ekim 12, 2010

Konu C. ise tabisiki...

İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığından kaldığımız yerden devam ediyoruz. En azından devam etmeye çalışıyoruz.

Daha önce size çok kısa olarak Arkadaşım C. başlığı altında birisinden bahsetmiştim.

Bugün kendisinin uğuru(!) ile ilgili bir kaç bilgiyi paylaşmak istiyorum. İnanacak mısınız bilmem ama anlattıklarımda en ufak bir abartma yoktur.
Ancak bunları anlatırken kuruluş adları, şirket isimleri gibi detayları elbette kapalı olarak yazacağım.

Arkadaşım C., 2003 yılında çok başarılı olduğu bilinen kişilerle birlikte, köklü bir kuruluşta yeni bir departmanın kuruluşuna katıldı. Departman bir yıl sonra kuruluşun hiç görmediği olaylar ve terslikler yaşadı. Bugün hâlen kendisini toplayabilmiş değil.

Arkadaşım C, o sıralarda kendisine ait ve uzun yıllardır işlettiği mekânı işlerin kötüye gitmesi üzerine devretti.

Arkadaşım C, bir müddet sonra, yine uzun yıllardır demir-saç levha işi yapan iki ortaklı bir firmaya müdür olarak girdi. Bir kaç ay geçtiğinde o güne kadar hiç bir geçimsizliği olmayan ortaklardan birinin diğerini ayağından vurduğu, birisinin hastaneye diğerinin hapishaneye gönderildiği duyuldu.

Bir müddet sonra arkadaşım C, şehrin ilk on benzinliği arasında sayılan bir benzin istasyonuna müdür olarak girmeye hazırlandığı sırada, istasyonun sahibi olan iki kardeşten büyük olanı kalp krizi geçirerek öldü. Buna rağmen küçük kardeş durumu aymadığı için C.'i müdür olarak aldı ve istasyon ( tabisiki ) battı.

Bu sıralarda bir başka ortak arkadaşımız Y., C. ile ortak bir iş yapmaya karar verdi. Kereste ve bazı inşaat malzemelerini şehrin en büyük inşaat firmalarından birine satmaya başladılar.

Sonuç; Y. şimdi, eşinden boşanmış olarak yurtdışında yaşıyor, çocuklarını uzunca bir zamandır görmüyor. İnşaat firması ise ( tabisiki ) tahmin edeceğiniz gibi battı.

Arkadaşım C., bir müddet sonra yine bir arkadaşının yanında işe başladı. Bir kaç ay sonra duyduğumuz, bu arkadaşın İspanya'daki uçak kazasında ölen tek Türk yolcu olduğuydu.

Hemen hemen aynı yörede, bir başka büyük kuruluşta genel sekreter ünvanı ile işe girmesinden bir kaç ay sonra ise, o kuruluş tarihinin en büyük yangınını yaşadı.

Şimdi...

...Arkadaşım C., bana arasıra "Lan gel senle şööle güzel bi yer açalım." deyip duru...

Tabisik...??? Amaaan, tabisiki...

9 yorum:

beenmaya dedi ki...

arkadaşın C. kadar olmasa da benim de bir dönem girdiğim bütün işyerleri iflas ediyordu. en çok da iş görüşmelerinde bir önceki işyerlerinizden niye ayrıldınız sorusuna cevap verirken zorlanıyordum...

o halde ben sana hadi gel ortak bir iş yapalım desem :))))

ABİ dedi ki...

yemessslerrr..:)))

incredo dedi ki...

hahaha çok güzeldi!

şimdi o C. isimli şahısla uzaktan da olsa az çok bi elektrik akımı oldu aramızda.Bi (s.k) olmaz inşallah

alahım sen koru yarebbiiiiim =))
EVLERDEN UZAK!! ahahaha

ayşegül dedi ki...

ah yazık yaa ..bi kurşun döktürüverelim Bay C.'ye :))

Adsız dedi ki...

duş duş
var bi C.'lik bu işte
:)

(şaka bir yana, ne şans. Umarım döner)

7.oda dedi ki...

onu bunu bilmem de bu C üzerinden sağlam bir senaryo yazılabilir. tabii izleyenler "amma da abartı film olmuş yahu, gerçeklikten çok uzak" deseler de :))

Abi, izlemediysen U DÖNÜŞÜ nü izlemelisin hemen. sonra da tartışalım C mi yoksa Sean mi diye :)

ABİ dedi ki...

Çok olmuştur izleneli...:))) Ama evet orada da feciydi Sean penn'in durumu... İyi şeylerde geliyordu tabi başına..:)))

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Valla ben arkadaşına bayıldım :) Mümkünse eski patronumu ve genel müdür yardımcısını kendileri ile acilen tanıştırmak istiyorum eminim ona açılacak bir boş kadro kessin vardır :)))) Lütfennnn :)))))))))

ABİ dedi ki...

:))) ÇAO..:)))